Twitter Mavi Tik Hizmetini Askıya Aldı! Sahte Şirket Hesapları Borsaları Çökertti!

0

Twitter’dan gelen açıklama sonrasında kısa süre önce başlayan ücretli mavi tik hizmeti askıya alındı. Bu bağlamda pek çok sahte hesabın büyük şirketleri taklit ettiği görüldü. Hatta bazı sahte hesapların borsada büyük kayıplara neden olabilecek paylaşımlarda bulunması da dikkat çekti. Dolayısıyla Twitter bu duruma hızlı bir şekilde el attı ve hizmeti geçici olarak durdurdu.

Şirketler Zarara Uğradı!

Öyle ki Tesla TSLA.O ve SpaceX’in yanı sıra Roblox, Nestle NESN.S ve Lockheed Martin LMT.N gibi şirketlerin taklitleri yapıldı. Bu taklit kullanıcılar üzerinden gelen açıklamaların bir kısmı ise piyasada ve özellikle de borsada milyarlarca TL kayba neden oldu. Piyasaları bu denli sallayan adımla birlikte çeşitli gelişmelere yer verildi.

Twitter Pişman Oldu

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter, bu adımdan fazlasıyla rahatsız oldu. Dolayısıyla Twitter’ın ücretli mavi tik hizmetini askıya alması da peşinden geldi. Bu açıklama sonrasında zarara uğrayan şirketler ve şirketlere yatırım yapan kullanıcılar ne yapacak merak ediliyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir