2023 Yılında Asgari Ücret Kaç TL Olacak Belli Olmaya Başladı!

0

Asgari ücrete yapılacak zamma dair güncel gelişmeler ve çok daha fazlasıyla ilgili bilgiler veriliyor. Peki ya güncel olarak bizleri neler beklemekte? Son zamanlara damgasını vuran asgari ücretteki zam oranı için çeşitli açıklamalar yapılmıştı.

%50 Zam Beklentisi!

Asgari ücretteki %50 zam beklentisinin  hakim olduğu görülüyor. Henüz resmi açıklama yapılmasa da bu noktada büyük bekleyiş var. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü bu zamda olacak. Aralık ayında kesinleşecek ve enflasyonla bağlantılı şekilde ücretin artması bekleniyor.

Numan Kurtulmuş Açıklamıştı!

Öte yandan AKP’li Numan Kurtulmuş’un geçtiğimiz günlerdeki açıklaması gündeme gelmişti:

“Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz. Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor.” ifadesine yer vermişti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir