Doğalgaza Gelen Zamlar Şok Etti! Doğalgazda %100'den Fazla Fiyat Artışı

0

Doğalgaza gelen son zamlarla birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Bahar ayları ve yaz aylarından itibaren gelen zamların hemen ardından bilinmeyenler yanıt buluyor. Bu noktada kış aylarına yaklaştığımızda kombilerin açılmasıyla birlikte faturalardaki yükseliş görülecek. Doğalgaz kullanımı yavaş yavaş lüks haline geliyor. Doğalgaz kullanımının azalması veya çeşitli tasarruf yöntemlerinin devreye girmesi muhtemel. Çünkü aksi halde her hanede en az bin tl’lik ortalama fatura ödenmesi mümkün olabilir.

Doğalgaz Lüks Olacak!

Doğalgaz fiyatlarındaki güncel gelişmelerle birlikte çeşitli detaylar da yanıt bulacak. Peki ya bizleri güncel olarak neler bekliyor? Fiyatların dudak uçuklatması muhtemel. Çünkü daha önce böylesine yüksek oranda zam yapıldığı görülmedi. Birkaç seferde gelen zamları topladığımızda %100’den fazla doğalgaz fiyat artışı yaşandı.

Doğalgaz Tarifesinde Son Durum

BOTAŞ elektrik üretimi doğalgaz tarifesi  2021 Ocak’ta 1.41 lira iken 2022 Ocak’ta 5.52 liraya, Ekim 2022’de ise 20.63 liraya yükseldi. EPİAŞ piyasa takas fiyatı Ocak 2021’de 0.30 lira iken Ocak 2022’de 1.18 liraya, Ekim 2022’de ise 3.47 liraya ulaştı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir