Herkes Asgari Ücret ve Memur Zam mı Beklerken İlk Hamle SGK'dan Geldi!

0

Çalışan ve işvereni kapsayacak olan değişikliğe dair neler biliyoruz? Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programı ile birlikte imza atılan karar dikkat çekti. SGK için yapılan bu değişiklikle birlikte herkes şaşırdı. Güncel gelişmelerle beraber çalışan ve işvereni tam olarak neler bekliyor açıklayacağız.

Uyarı Mesajı Gönderilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ücreti azalan çalışanlara uyarı mesajı gönderileceği öğrenildi. Bu gelişme sonrasında neler yaşanacağı konusunda da çeşitli ifadelere yer veriliyor. Kimse böyle bir gelişmeyi beklemiyordu. Öte yandan özel sektörde maaşı %20 azalan çalışanları ilgilendiren kararla ilgili başka neler bilinmekte?

268. Maddeye Dikkat

Yıllık programdaki 268. maddede yer alan “Özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda bilgilendirme amaçlı kısa mesaj gönderilecektir” , “Yapılan analizler sonucunda kalifiye meslek mensuplarını istihdam eden ve kayıt dışı istihdam ile eksik ücret bildirimi konusunda riskli olduğu tahmin edilen işverenlere yönelik bilgilendirme amaçlı mektuplar gönderilecektir” ifadeleri dikkat çekti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir