Enflasyonda Son Gelişmeler! 2023 Ocak'ta En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

0

En düşük emekli maaşına dair çeşitli detaylar ve çok daha fazlası yanıt buluyor. Öyle ki merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. Bununla beraber bilinmeyenlere de yer verilecek. Son zamanlarda dikkat çekmekte olan maaşlarla ilgili neler biliyoruz? Enflasyona göre Aralık ayından itibaren güncel maaş duyurulacak. Öte yandan emeklilerin beklentisi ve enflasyon oranına dair bilgiler verildi.

Enflasyon %65’i Geçebilir

Öte yandan gelen açıklama ile birlikte enflasyonun yıllık olarak %65’i geçebileceğini ifade eden bazı açıklamalar mevcut. Gelinen noktada enflasyon bazlı bir zam yapılması bekleniyor. Dolayısıyla asgari ücretli ve memurun bu enflasyondan etkileneceğini belirtelim.

“4,8 puanlık yukarıya doğru revizyona giden merkez bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65,2’ye çekti. Bu revizyon, yıl sonu enflasyonunun yüzde 65,2’den daha yüksek gelmesine işaret ediyor. Yılın üçüncü çeyreğinde TÜFE yüzde 83,45, ÜFE ise yüzde 151,50 olarak gerçekleşti. Yılın son çeyreğine ilişkin enflasyon verileri henüz görülmedi”

Bekleyiş Sürüyor

2023 Ocak zammına ilişkin büyük bekleyiş sürmekte. Milyonlarca emekli ve asgari ücretli enflasyon karşısında ne kadar zam alacağını yakın zaman sonra öğrenecek.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir