Bakan Kirişçi Bu Sene İçerisinde Ödemelerin Yapılacağını Açıkladı! Çiftçiler Ne Kadar Ödeme Alacak?

0

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den gelen haberle birlikte çeşitli detaylara yer verildi. Öte yandan bizleri neler bekliyor? Güncel gelişmeler ışığında bilinmeyenlere yer verilecek.  Tarım ve mazot desteğiyle ilgili bakanlıktan gelen açıklamada “Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı hububat üreten çiftçilerimize 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini bu yıl içinde ödemeye başlayacağız”  ifadelerine yer verildi.

Taşınan Tahıllarla İlgili de Konuştu

Öte yandan Bakan Kirişçi’den gelen açıklamada tahıl koridorundan tahıl taşınması ile ilgili ifadelere yer verildi. Dolayısıyla bu noktada merak edilenler de yanıt buldu. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu detaylara değinildi:

“Bu çerçevede bu yıl 82 üst düzey uluslararası görüşme gerçekleştirdik. 10 ülke ile 13 anlaşma imzaladık. Rusya-Ukrayna savaşının, küresel gıda arzına olumsuz etkisi 22 Temmuz’da İstanbul’da yapılan anlaşmayla çözüme kavuşmuştu. 29 Ekim itibarıyla tahıl koridorundan 9,3 milyon ton tahıl taşınmış; bunun yüzde 61’i Avrupa, yüzde 26’sı Asya, yüzde 13’ü Afrika ülkelerine ulaştırılmıştır. Birleşmiş Milletler’in en az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ülkelere giden tahılın oranı ise sadece yüzde 5,9’dur. Ukrayna tahılının alıcıları, maalesef yoksul olmayan ülkelerdir”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir