Yeşilçam Oyuncusu Filiz Akın'dan Korkutan Haber! Filiz Akın'ın Sağlık Durumu Nasıl?

0

Türk sinemasının efsane isimlerinden Filiz Akın’dan acı haber geldi. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik’in arasında duran ve Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncası olarak kabul edilen Filiz Akın, geçtiğimiz Cuma günü ameliyat oldu. Usta sanatçı sağlık durumuyla ilgili bilgileri sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

FİLİZ AKIN’DAN KORKU HABERİ

“Geçen Cuma günü üst kulağımdan şüpheli doku bir ameliyat ile alınmadan önce… Hastane odası aynı ama fotoğraf/resim daha eski. Yarın daha iyi olacak. İyi geceler.”

Filiz Akın Kimdir?

Türk sinema oyuncusu, yazar ve sunucudur. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik ile birlikte Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncalarından biri olarak tanınan Türk sinemasının asil, modern, şehirli ve zarif yüzü olarak sinemaseverlerin beğenisini kazanan Filiz Akın, Beyaz perdenin Avrupalı yüzü, üniversiteli-Kız ve sarışın yıldız da biliniyor. Sinema oyuncuları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik ile birlikte Türk sinemasında bir çığır açan dört büyük kadın oyuncudan biri olarak kabul ediliyor.

Filiz Akın, okuldan mezun olduktan sonra Ankara’da seyahat acentesinde çalışmaya başladı. 1962’de gönderdiği fotoğrafla Artist dergisi yarışmasını kazandı. Memduh Ün’ün ısrarı üzerine Akasyalar Açarken filmi için kamera karşısına geçmeyi kabul etti. Böylece 13 yıl sürecek olan aktif oyunculuk kariyerine başladı. 1964 yılında Berber Kadın filminin setinde tanıştığı yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu ile evlendi. 1965 yılında oğlu İlker İnanoğlu dünyaya geldi. 1974 yılında Türker İnanoğlu’ndan boşanan Akın, 1975 yılında Babaların Babası filmiyle sinemaya veda etti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir