Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Araç Sahiplerine Sevindiren Açıklamayı Yaptı!

0

Oranı yüzde 122,9’dan yüzde 61,5’e düşürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak taşıt vergilerini yüzde 50 oranında düşürdü. İşte son MTV haberlerinin detayları…

Araç Sahiplerine Müjde!

Son Dakika: Harçlar, vergiler ve cezalar gibi kalemlerin artış oranını belirleyen yeniden değerleme oranının yüzde 122’yi geçmesinin ardından araç sahipleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama bekledi. Ve Motorlu Araçlar Vergi Oranları (MTV) 2023 resmi olarak açıklandı. MTV’de 2023 yılı için geçerli vergi, harç ve cezalar yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkilerini kullanarak oranı yüzde 50 oranında düşürdüğü gösterildi.

Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MTV’deki yetkisini kullanmasaydı yüzde 122,9 artacaktı. Erdoğan MTV boyunu yarıya indirdi. Kararın 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nun 10. maddesi uyarınca verildiği açıklandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir