Hangisi? Volkswagen Golf mü Ford Focus mu Almalı?

0

Volkswagen Golf mü Ford Focus mu sorusu, orta segment araba bakan kişilerin cevabını çokça merak ettiği bir sorudur. İki model de güvenlik, tasarım ve özellikleri bakımından çok satılan modeller arasındadır. Şimdi karşılaştırmaya geçebiliriz.

Vergilerle birlikte sıfır kilometre araba fiyatları oldukça yükseldi. Bu durumda otomobil almak isteyen kişiler, ince eleyip sık dokumak zorunda kalıyor. Bu 2 modelin yenilenen özellikleri ile karşılaştırmaya başlayabiliriz.

Ford Focus daha yeni bir model olduğu için bu konuda avantajlı bir durumda. Golf 2012 yılından bu yana çokça görülmekte ve 2017 yılında makyajlanarak, Golf 7.5 olarak piyasaya sürüldü. Golf 7.5 çekici bir model olsa bile, Ford Focus daha genç diyebiliriz. Focus modeli hem daha uzun hem de daha geniş, aynı zamanda aks aralığı da uzun. Bu noktada belirtmemiz gereken şey, test sürüşü yapmanızdır. Biz masabaşı olarak, fabrika özelliklere göre araçları değerlendirmekteyiz. Konfor ve yol tutuşu gibi özellikleri gözden geçirmeniz gerekeceği için aracı almadan önce mutlaka test sürüşü yapmanız gerekmektedir.

Ford Focus daha yeni ve gelişmiş fakat Golf modelleri daha pahalı. Bunun nedeni merak edilmektedir. Ford Focus; Titanium, Trend X ve ST Line gibi modellere sahip. Golf ise; Highline, Comfortline ve Midline Plus modellere sahip durumda. Bu donanım seçenekleri incelendiğinde Ford Focus daha avantajlı görülmektedir. Head up display ve kablosuz şarj gibi özellikler Golf modelinde yok. Bunun yanında şerit takip, dur kalk, trafik levhası tanıma sistemi ve hız sabitleyici gibi birçok özellik, Focus ile birlikte opsiyonel olarak gelmekte. Ford Focus daha çok özellik ile daha uygun fiyat sunmaktadır.

İki model arasındaki fiyat farkı, motordan dolayı oluşmaktadır. Benzinli modellere göre, Golf hem daha verimli hem de daha yüksek performans vermekte. 1.0 ve 1.5 LT TSI motorlar bulunmakta. Ford ise, 1.5 LT turbo benzinli motor bulundurmaktadır. Tork olarak Golf modelinin gerisinde kalmaktadır.

Sonuç olarak; Ford Focus donanımsal olarak bir adım öne çıkmakta fakat Golf bu donanımların hepsinden geri kalmamaktadır. Benzinli modellere göre, Golf kesinlikle daha avantajlı durumdadır. Dizel modellerde ise, pek bir fark yok fakat dizel otomobil arayan Focus modeline yönelmelidirler. Modern ve donanımı daha iyi bir otomobil olarak Golf’e göre daha ucuza satılmaktadır. Focus’un tek dezavantajı, dizel ve otomatik olan modelinin Golf’e göre daha çok yakmasıdır. Golf VIII modeliyle birlikte daha ön plana çıkacaktır fakat şu an Ford Focus bir tık daha önde durmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir