Trafik Kuralları Değişiyor! Türkiye Trafikte Bir İlki Yaşayacak!

0

Trafikte yeni dönemin duyurusu SEDDK’den duyuruldu. Bu kurum önümüzdeki dönemlerde Türkiye’de bir ilk sayılarak trafik sicil belgesi zorunluluğu getirmeye hazırlanmakta. Böylelikle kaza yapmış olan şoförlerin işverene bir rapor halinde sunmasıyla mümkün olunacak. Yasal düzenlemenin çıkması halinde trafikte risk oluşturan kişilerin iş bulması bir hayli zorlaşacak.

Trafik sigorta primlerinde iyi sürücü ile kötü sürücü ayrımı için geçmiş olduğumuz ayda kritik bir karar alınmıştı. Mevcut 7 basamaklı sistemin sorunları çözmemesinden ötürü 0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler basamağı getirilerekten, 5 sene şartıyla kaza yapmayan sürücülere %50 indirim uygulanıyor. 0’ıncı basamakta bulunanlaraysa %200 zamlı tarife uygulanıyor. Bu düzenlemenin hemen ardından trafikte topyekûn bir değişiklik yapılacak olduğu açığa çıktı.
Sigortacılık ile Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, yapmış olduğu açıklamada şoförlerin işe girişleri için trafik sicil belgesi uygulamasına geçilecek olduğunu resmi olarak açıkladı.

Bunun bir devrim olmuş olduğu sözlerini dile getiren Eroğlu, kamuoyunun bunun önemini çok fazla anlamadığını söyleyerek; “Şoförlerin trafik geçmişini işletmelere sunma zorunluluğu ya da imkanı getireceğiz. Trafik geçmişi şu anda sunulmuyor ama bu imkân getirildikten sonra kişi kendi geçmişini görebilecek. Dolayısıyla bir kazadan dolayı repütasyonunun olumsuz etkileneceğini düşünen otobüs işletmesi, şoförlerden bu belgeyi istediği zaman trafik canavarları iş bulamayacak” sözlerini açıkladı.

“TRAFİK SORUNUNU YASAL OLARAK ÇÖZECEĞİZ”

“Şu anda trafik alanında netliği sağlayacak düzenlemeler yapmamız lazım. Nitekim bu kapsamda kanun maddeleri genel şart değişikliği çıktı. Sadece şu anda trafikte ihtiyacımız olan şey kültür değişikliği yapabilmek, riskli sigortalı ile risksiz sürücü arasında ayrım yapabilmek, Trafik sigortasını insanları iyi arabaya sevk etmek üzere bir kaldıraç gibi kullanabilmek” ifadelerini kullanmış Eroğlu, şu sözleri dile getirdi;

“Buna ihtiyacımız var. Bu yönde trafik sigortasında bir iş planı, bir yol haritası ortaya koyduk. Amacımız, trafikte serbest tarifeyi geçirerek öngörülebilir bir piyasa sağlamaya yönelik adımlar atmak. Bu konuda ben çok umutluyum. Önemli bir yol haritası tatbik edersek kişi temelli poliçe, doğrudan tazmin, bunları konuşuyoruz. Bunları tatbik ettiğimizde ve uyguladığımızda trafik sorununu kökten yasal olarak çözeceğiz. Ben buna çok inanıyorum.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir