Elektrikli Arabası Olan veya Alacak Olanlara Üzücü Açıklama Geldi!

0

Elektrikli arabası olanlar şaşkın! Planlar suya düştü: Yasak gelebilir…

Elektrikli araba kullanan vatandaşların ağzını açık bırakacak bir olay! Elektrikli araç kullanımına yasak gelebilir! Elektrikli araç kullanımı neden yasaklanıyor? Elektrikli araç kullanan vatandaşlar bu durumda ne yapacak?

Avrupa Birliği emisyonu azaltmak adına 2035 senesine kadar benzinli ve dizel araçları kaldırarak elektrikli araç kullanımını %100’e çıkaracak olduğunu duyurmuşken, bütün dünyada yaşanmış enerji krizi planları resmen suya düştü. Kıtada pek çok ülke yeni enerji politikaları ile tedbirler devreye girmişken en kötü senaryo için çok çarpıcı bir iddia açığa çıktı. Elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada olmuş olduğu açığa çıktı.

Avrupa Birliği ülkeleri doğal gaz tüketimini %15 azaltmak konusunda bir hayli uzaklaştı. Pek çok ülkede oteller ile hanelerde sıcaklıkların en fazla 19 dereceye kadar yükseltilmesi gibi yaygın bazı önlemler aylardır sürüyor. Fakat Fransa ile İsviçre gibi bazı Avrupa ülkelerinde “olası” gaz kesintiyle alınacak önlemlere ilişkin olarak hükümetler tarafından yapılmış açıklamalar kesintilere yönelik nezdinde endişeleri bir hayli düşündürerek merakları yükseltiyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN YASAK GELİYOR!

Ancak bazı Avrupa ülkeleri doğal gaz ile tedariğinin yetersiz kalacak olduğu olağanüstü durumlar için asansör yasakları ile elektrikli araçlarım zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemlere de kalem alıyor. Avrupa Birliği, hibrit otomobilleri nesli tükenmekte olan türler arasında liste alınacak ve tama mi ile elektrikli modellere hızlı ve dramatik bir geçiş sağlanacak iddialı bir hedef olan 2035 senesine kadar benzin ve dizel araçların satışını sona erdirme planlarını duyurdu. Birlik aynı anda elektrikli arabalara geçişi kolaylaştırmak adına 27 AB üye devletinin araç şarj kapasitesini genişletmesini gerektirecek olduğunu da açıklamıştı.

Resmi bir siteye bakacak olursak, Fransa’dan enerji tedariki bulunmuş İsviçre’nin en kötü senaryo için hazırlamış olduğu taslak önlemleri arasındaysa elektrik araçların iş, zaruri alışveriş ile doktor ziyareti gibi pek çok mecburi faaliyetler dışında kullanılmaması gibi pek çok önlem yer alıyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir