Şirketlerin Beklediği Resmi Karar Açıklandı! Şirketler Vergiden Muaf Olacak!

0

 

Şirketler için önemli bir kararname yayınlandı. Öyle ki Resmi Gazete’de yayımlanan bu kararnameye göre dövizi Türk lirası ve katılma hesaplarına dönüştürme sureti ile vergiden muaf tutulması konusunda şirketlere sunulan fırsat için tarih uzatıldı. Bu tarih uzatma kararı şirketler için önemli bir detay olarak yerini aldı. Güncel detayları ve dahasını sizlerle paylaşıyoruz. İşte şirketleri bekleyen o detaylar…

 

Kurumlar Vergisinden Muaf Olacaklar

Şirketler, eğer 30 Eylül 2022 tarihli bilançolarında yer alan dövizi Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil etmeleri durumunda vergi avantajından yararlanma hakkında sahip olacaklar. Kurumlar vergisinden muaf tutulması ile ilgili bu detay büyük ses getirdi. Peki ya güncel olarak başka neler biliniyor? Resmi Gazete’deki kararnameyi sizlerle paylaşıyoruz.

Vergi Muaf Kararındaki O Kararname

“5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun geçici 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnanın, kuramların 30/9/2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanmasına, 5520 sayılı Kanunun mezkur maddesi gereğince karar verilmiştir.”

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir