Simit Fiyatına Tarihi Zam Bugün Başladı! 1 Adet Simit Fiyatı Bakın Ne Kadar?

0

Simide bu sabah itibariyle zam geldi. Simidin hammaddesi un, yağ, susam fiyatlarına zam gelmesinin ardından güncel simit fiyatları ne kadar oldu?

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez lezzeti simidin hammaddesine yüzde 200’ün üzerinde zam geldi ve simit fiyatları fırladı. Un, yağ, susam fiyatlarındaki artış simit fiyatlarına yansıyınca simit lüks tüketim ürünü haline geldi. Dolaysıyla simit fiyatları güncellendi.

Simit Fiyatları Ne Kadar?

Simit fiyatı her şehirde farklılık gösteriyor. Bugün Ankara’da simit 7 TL’ye satışa sunulmaya başlandı. Diğer yandan İstanbul’da simit ise 8 TL’ye satılıyor.

Simit fiyatının 10 TL olması gerektiği belirten Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, “Simidin susamı, yağı, işçiliği daha fazladır. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için, KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 TL’ye dahi hiçbir esnafın para kazanamadığını söyleyebilirim. Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerekiyor ki esnaf para kazanabilsin.” dedi. Bu açıklama ise bugün 7 liraya çıkan simit fiyatının yıl ortalarında doğru tekrar güncelleneceğini gösterdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir