Kimlik Kartları Hakkında Önemli Uyarı! Bu Kişiler İşlem Yapamayacak! İçişleri Bakanlığından Flaş Açıklama!

0

İçişleri Bakanlığından kimlik kartlarına yönelik duyuru yapıldı. Yeni kimlik kartına geçiş yapmayan vatandaşlara uyarı geldi.

 

Kimlik kartını yenilemeyen ve hala eski kimlik kartını kullanan vatandaşlara İçişleri Bakanlığından uyarı geldi. İçişleri Bakanlığı, eski kimlik kartıyla banka işlemlerinin olmayacağını bildirdi. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile çalışma yürütüldüğünü duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak” dedi.

 

Kimlik Yenileme Başvurusu

 

Yeni kimlik başvurusu için vatandaşların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sayfasından randevu alıp kimlik kartı bedelini bankaya yatırdıktan sonra işlemlerini yaptırmaları gerekecek. Kimlik yenileme işlemi için vatandaşların nüfus cüzdanını yanlarına almaları ve yeni kimlik için biyometrik fotoğraf çektirmeleri gerekli… Kimlik yenileme işlemi yani yeni kimlik kartı için son başvuru işlemi 31 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir