Mazda SUV Pickup Yaptı! Türkiye’ye Gelecek mi? İşte Yeni BT-50’nin Özellikleri!

0

2021 model yılıyla gelen Mazda BT-50, mevcut ailenin tamamında kullanılan Kodo tasarım dilinin başarılı bir şekilde taşıyor.

Türkiye pazarının mahrum kaldığı modellerden birisi olan Mazda BT-50, yurt dışında yola emin adımlarla devam edeceği yeni bir jenerasyona kavuştu. Uzun süredir Ford Ranger merkezli olarak geliştirilen model, Isuzu ile yapılan anlaşmanın ardından artık D-Max altyapısını taşıyor. 2021 model yılıyla bugün detayları paylaşılan BT-50, mevcut Mazda ailesinin tamamında kullanılan Kodo tasarım dilinin başarılı bir şekilde taşıyor. Özellikle aracın kokpit bölümünde kullanılan premium malzemeler, kullanıcıları ciddi oranda tatmin edecek seviyede bir görüntü çiziyor. Modelin arka bölümünde kullanılan ışıklandırma gruplarıysa Isuzu ortaklığını hissettiren dinamikler arasında.

Mazda BT-50 teknik özellikleri

BT-50’nin motor bölümünde şimdilik sadece tek bir seçenek öne çıkarıldı. 3.0 litrelik dizel motor 188 beygir güç ve 450 Nm tork üretiyor. Resmi kaynaklar şimdilik performans verilerini açıklanmış değil. Türkiye pazarında D-Max’te sunulan 1,9 litrelik vergi avantajlı ünite ise masada görünmüyor. BT-50’nin 3.500 kilogram çekiş ve 1.000 kilogramlık yük taşıma kapasiteleriyse resmileşmiş durumda. Aracın elektronik destek asistanları da oldukça tatminkar. Donanım paketlerine göre adaptif hız sabitleyici, otonom acil frenleme, şerit asistanı ve kör nokta uyarısı gibi elektronik asistanlar kullanıcıların hizmetinde olacak. BT-50’nin içi, sportif direksiyon simidi, Apple CarPlay-Android Auto desteği sunan multimedya ekranı, koltuk ve orta konsolda konumlandırılmış yumuşak dokunuşlu deri kaplama sayesinde oldukça premium görünüyor. Modelle ilgili merak edilen diğer detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Kaynak: https://www.sekizsilindir.com/2020/06/tasarimi-ve-kalitesiyle-fark-yaratiyor-yeni-mazda-bt-50-pikap-karsimizda.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir