Hava Şartlarının Değişmesi Sebze ve Meyve Fiyatlarını Etkiledi! Meyve ve Sebze Fiyatlarına Zam Geldi!

0

Antalya’da seraların sular altında kalması ile İstanbul’a ulaşmış ürünlerin fiyatları bir hayli arttı. İstanbul’a az ürün gelmesi ile meyve, sebez fiyatları ortalamanın bi tık üstünde geldi. Meyve ile sebze halinde geçmiş hafta 9 TL’den satılan domates şimdi 15 TL’ye kadar yükseldi.

Antalya’da hayatı olumsuz etkilemiş olan sel, seraların zarar görmesine bir hayli sebep oldu. Seraların sular altında kalmasından ötürü hasat düşüşe geçti. Buna bağlı İstanbul’a gelmiş ürünler de de azalma görüldü. Fiyatları bi tık yükselmiş olan meyve ve sebze fiyatları ortalamanın 5 TL üstünde geldi.

DOMATES 15, BİBER İSE 14 TL BANDINDA YÜKSELDİ!

Selden hemen sonra Antalya’dan İstanbul’a gelmiş meyve ile sebzelerin fiyatları bir hafta öncesine kadar ortalama 5 TL kadar artış gözüktü. Meyve ile sebze halinde geçmiş hafta 9 TL’den satılmış domates, 15 TL bandına kadar çıktı. Çarliston biber 9 TL’den 14 TL’ye yükseldi. Patlıcan 11 TL’den 14 TL’ye, sivri biber 12 TL’den 17 TL’ye, kabak 10 TL’den 14 TL’ye son olarak kırmızı biber 25 TL’den 30 TL’ye seviyelerine kadar çıktı. Fiyatı sabit kalmış olan Finike portakalı ise 15 TL’den satışa sunuluyor.

İSTANBUL’A NEDEN AZ ÜRÜN GELDİ?

Antalya’da yaşanmış selden ötürü ürünlerin az çıkmış olduğunu buna bağlı olarak İstanbul’a gelmiş ürünlerin fiyatlarında artış sağlandığını söyleyen hal esnafı Kemal Günaydın, “Yağmur yağdıktan sonra Antalya’dan ürünler İstanbul’a az geldi. Fiyatlar da buna bağlı olarak biraz yükseldi. Antalya’daki seralarda biber, patlıcan, domates, salatalık, kırmızı biber gibi sebzeler yetişiyor. Sel olduğunda seralar zarar görüyor ve ürünler yetişmiyor. Buna bağlı olarak da fiyatlar yükselir. Nakliye maliyetlerinden dolayı Antalya’dan bedavaya bir ürün alsan İstanbul’a 4 liraya gelir. Ayrıca meyve ve sebzelerin mevsimi geçtiği zaman da fiyatlara etki eder. Havalar soğudukça fiyatlar yükselir. Antalya’daki selden önce İstanbul’da bulunan meyve ve sebze halinde domates 9-10 liraydı, şu anda 15 liraya kadar çıktı” sözlerini dile getirdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir