2023 Elektrik ve Doğalgaz Tarifesi Resmi Gazetede Açıklandı!

0

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), gelecek yıl itibarıyla geçerli olacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası ve Vadeli Elektrik Piyasası birim ücretlerini belirledi. EPDK’nin konuya ilişkin Kurul kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası’nda 2023’te geçerli olacak birim işlem ücreti standart metreküp başına 0,001961 lira, birim dengesizlik uzlaştırma işletim ücreti standart metreküp başına 0,006035 lira, yıllık katılım ücreti 52 bin 303 lira ve kabul edilmeyen itiraz ücreti de adet başına 200 lira oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, gelecek sene itibari ile geçerliliğe sürülecek Vadeli Doğal Gaz Piyasası ile Vadeli Elektrik Piyasası birim ücretlerinde netlik gözüktü. EPDK’nin konuya ilişkin Kurul kararları, Resmi Gazete’ye yayınlanarak yürürlüğe giriş yaptı. Bunun ile Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası’nda 2023’te geçerli olacak olan birim işlem ücreti standart metreküp başına 0,001961 TL, birim dengesizlik uzlaştırma işletim ücreti standart metreküp başına 0,006035 TL, yıllık katılım ücreti 52.303 TL ve kabul edilmemiş itiraz ücreti adet başına ise 200 TL oldu.

Vadeli Doğal Gaz Piyasası’nda birim işlem ücreti standart metreküp başına 0,000450 lira, yıllık katılım ücreti 2 bin 500 lira ve kabul edilmeyen itiraz ücreti de adet başına 200 lira olarak tespit edildi.

YILLIK KATILIM ÜCRETİ Duyuruldu!

Vadeli Elektrik Piyasası’nda ise birim işlem ücreti megavatsaat başına 1 TL, yıllık katılım ücreti 10 bin TL ve kabul edilmemiş olan itiraz ücreti ise adet başına 200 TL olarak belirlendi.

2012’DEKİ GSS PRİM BORCUNA AF GELDİ!

Zorunlu GSS uygulaması 1 Ocak 2012 tarihi itibari ile yürürlüğe giriş yaptı. AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ile 38 milletvekilinin imzası ile cumartesi günü TBMM Başkanlığına sunulan ekonomiyle ilgili torba kanun teklifine konulan geçici maddede, 31 Aralık 2012 tarihinden önceki GSS orim borçlarına af düzenlemesi yapıldı. Bunun ile beraber yukarıda sayılmış Türk vatandaşlarıyla oturma izni yapılmış yabancı ülke vatandaşlarından yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında sigortalı olmayan vatandaşlar 31 Aralık 2012 tarihi öncesine ait GSS primleriyle gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklarının tahsilinden vazgeçiliyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir