GSS Borcu Olan Vatandaşlara Müjde Geldi! GSS Borçları Siliniyor!

0

Genel sağlık sigortası prim borçlarına kısmi olarak af gelmekte! 31 Aralık 2012 tarihinden önceki döneme ait olan GSS prim borçları tümü ile siliniyor. AK Parti’li vekillerce TBMM’ye sunulmuş olan teklif GSS prim borçlarının yanı sıra çalışanları ilgilendiren önemli düzenlemelere yer verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sağlık hizmeti almak için 4A (SSK); 4B (BAĞ-KUR) yada 4C (Emekli Sandığı) kapsamında zorunlu sigortalı olmak veya bu kişilerin bakmakla yükümlüsü sıfatını taşımak gerekmekte. Bunun ile birlikte emeklilerle bakmakla yükümlü olduğu kişier SGK üstünden sağlık hizmeti alabilmekte.

Herhangi bir işte çalışmayan, emekli olmayan yada bakmakla yükümlü sıfatı bulunmayan vatandaşlar ise zorunlu genel sağlık sigortası (GSS) tescili yapmakta. Genellik ile bir işte çalışmayan yetişkinlerden oluşmakta olan gruptaki kişilerin sayısı ağustos ayı itibari ile 9 milyon 77 bin kişiye ulaştı. Bu sayı 2018 senesinde 10 milyon 585 bin, 2019 senesindeyse 11 milyon 473 bin kişi düzeyindeydi.

Hane içerisinde kişi başına geliri asgari ücretin 3’de 1’inden az olanlardan prim alınmamakta. Bu kişilerin primi hazineden karşılanmakta.

Hane içerisinde kişi başına asgari ücretin 3’de 1’inden fazla olanlardaysa aylık 194,13 TL GSS primi alınmakta. Primini ödemeyenlere borç çıkartılmakta.

Ağustos ayı itibari ile GSS primini kendisi ödemiş yada ödemesi gerekenlerin sayısı 2 milyon 161 bin kişi düzeyine geldi. Geçmiş olduğumuz sene prim borcu bulunanların sayısının, geçen sene başı itibari ile 4 milyon dolayında olduğunu duyurmuştu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir