Yurtdışı Gelen Telefonların Kayıt İşlemlerine Yeni Karar Çıktı!

0

Ticari ithalat amacı dışında yurt dışından getirilen televizyon, radyo, cep telefonu gibi görüntülü veya sesli yayın alabilen cihazlara 2023 yılında uygulanacak bandrol ücretleri aynı düzeyde uygulanmaya devam edecek. Bu konudaki Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 2019 yılında yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararında yer alan yukarıda belirtilen ürünler için euro bandrol fiyatlarının gelecek yıl da geçerli olması gerekiyor.

BANDROL BEDELLERİ OYNAMADI!

Bu kapsamda TV için 8-80 avro, radyo için 1-2 avro, video için 18 avro, TV tabanlı kombolar için 9-21 avro, set üstü medya kutuları ve her türlü uydu alıcı ve radyo- dayalı kombinasyonlar. 1-18 avro, görsel-işitsel yayın alabilen diğer cihazlar için 2-15 avro, cep telefonları için 20 avro, bilgisayarlar için 10 avro Türk lirası.

IMEI KAYIT ÜCRETİ!

Öte yandan yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt ücreti 2023 yılından itibaren artacak. Yurt dışından yolcularla getirilen telefonların 2022’de aldığı IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 lira oldu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50 indirme yetkisini kullanmazsa 2023’te IMEI 6 bin 90 liraya çıkacak.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir