Sosyal Medya Üzerinden Paylaşımlarınıza Dikkat Edin! Yeni Düzenleme Geldi! Ceza Alabilirsiniz!

0

Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren Sosyal Medya Düzenlemesi neleri kapsamaktadır? Bu noktada merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. Son zamanların gündemi haline gelen ve sosyal medya ile interneti yakından ilgilendiren düzenlemeye ilişkin çeşitli sorular yanıt buldu. Bu bağlamda hangi detayların yanıt bulacağını belirtelim.

Sosyal Medya Düzenlemesi Yürürlükte

Gelen bilgilerle beraber Sosyal Medya Düzenlemesi’ne dair Resmi Gazete’de çok fazla maddeye yer verildi. Dikkat çeken kısımları ise aşağıda sizler için paylaştık:

İnternet haber sitelerinde zarar gören kişinin düzeltme ve cevap yazısını sorumlu müdür, hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç bir gün içinde, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, URL bağlantısı sağlanmak suretiyle aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorunda olacak. Yayın hakkında verilen erişimin engellenmesi ve/veya içeriğin çıkarılması kararının uygulanması ya da internet haber sitesi tarafından içeriğin kendiliğinden çıkarılması durumunda, düzeltme ve cevap metni ilgili yayının yapıldığı internet haber sitesinde ilk 24 saati ana sayfasında olmak üzere 1 hafta süreyle yayımlanacak.

Basılmış eserler veya internet haber siteleri yoluyla işlenen veya bu kanunda öngörülen diğer suçlarla ilgili ceza davalarının bir muhakeme şartı olarak, günlük süreli yayınlar ve internet haber siteleri yönünden 4 ay, diğer basılmış eserler yönünden 6 ay içinde açılması zorunlu olacak. Bu süreler basılmış eserlerin Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiği tarihten, internet haber siteleri için ise habere ilişkin suç ihbarının yapıldığı tarihten başlayacak.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir