Sony Xperia 10 III Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony, amiral gemisi Xperia 1 III ve Xperia 5 III modellerinin yanı sıra yeni bir orta sınıf akıllı telefon modeli daha tanıttı. Sony Xperia 10 III ismiyle karşımıza çıkan akıllı telefon, Qualcomm’un 5G destekli Snapdragon 690 yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda üçlü arka kamera kurulumu ve OLED ekran bulunmaktadır. Aynı zamanda bu cihazda 18W hızlı şarj destekli ve 4.500mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor.

Sony Xperia 10 III Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Sony Xperia 10 III modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Sony’nin yeni modeli, üst ve alt bölümünde ince bir çerçeve olarak ekran tasarımı anlayışı ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte ekranın yan çerçeveleri ise diğerlerine kıyasla çok daha ince yapıdadır. Arka bölüme baktığımızda ise sol üst köşeye konumlandırılmış olan dikey kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu modül içerisinde üçlü kamera kurulumu ve aynı zamanda hemen üst bölümünde LED flaş yer almaktadır.

Akıllı telefonun yan tarafında güç butonu, deklanşör ve fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Bununla birlikte Sony’nin yeni orta sınıf modeli suya ve toza karşı dayanıklılık sunmaktadır. Aynı zamanda bu model, Gorilla Glass 6 arka cam koruması ve plastik çerçeveler ile birlikte gelmektedir. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan cihazda ayrıca 3,5mm kulaklık girişi de bulunuyor. Aynı zamanda Sony, yeni modelini siyah, beyaz, mavi ve pembe olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunmaktadır.

Ekran Özellikleri

Sony Xperia 10 III modeli, 1080 x 2520 piksel çözünürlüğünde ve 6,0 inç boyutunda bir OLED ekrana sahiptir. Bununla birlikte Full HD+ çözünürlüğündeki bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 457ppi değerindedir. Ancak bu ekran şirketin yeni amiral gemisi modellerindeki 120Hz tazeleme hızı yerine standart olarak 60Hz sunmaktadır. HDR görüntüleri göstermeyi destekleyen ekran Corning Gorilla Glass 6 koruma teknolojisine sahiptir. Buna ek olarak cihazın ekran/gövde oranının yüzde 80,3 seviyesinde olduğunu belirtebiliriz.

Kamera Özellikleri

Japonya merkezli teknoloji devinin yeni modelinde tek bir ön kamera bulunuyor. Bununla birlikte şirket bu noktada 8MP geniş açılı bir kamera sensörü sunmaktadır. HDR desteğine sahip olan bu kamera ile birlikte aynı zamanda 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca bu kamera sensörünün f/2.0 diyafram açıklığına sahip olduğunu da söyleyelim.

Arka bölümde ise dikey olarak konumlandırılmış olan kamera modülü karşımıza çıkıyor. Bu modül içerisinde üçlü kamera kurulumu ve aynı zamanda LED flaş bulunuyor. Bununla birlikte Sony, bu üçlü kurulumu 12MP geniş açılı ana kamera, OIS desteğine sahip olan ve optik yakınlaştırma yapabilen 8MP telefoto kamera ve 8MP ultra geniş açılı kamera şeklinde sunmaktadır. Aynı zamanda HDR çekim yapabilen bu kameralar ile birlikte 4K 30FPS ve 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Sony Xperia 10 III modelinde 4.500mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Bununla birlikte bu bataryayı cihazın alt bölümündeki USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefonda 18W kablolu hızlı şarj desteğinin olduğunu belirtelim. Bu hızlı şarj desteği sayesinde cihazı kısa sürelerde şarj edebilmektesiniz.

Donanım Özellikleri

Sony’nin yeni orta seviye modeli Qualcomm Snapdragon 690 5G yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 6GB RAM bulunuyor. Depolama konusunda 128GB dahili depolama alanı sunulmaktadır. Aynı zamanda MicroSD kart desteği sayesinde bu alanı genişletebiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefon, Android 11 işletim sistemi ön yüklü olarak kutusundan çıkmaktadır.

İşte Sony Xperia 10 III Özellikleri:

  • Ekran: 6,0 inç, 1080 x 2520p, OLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 690 5G
  • RAM: 6GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 8MP geniş açılı
  • Arka Kamera: 12MP geniş açılı kamera, 8MP telefoto kamera, 8MP ultra geniş açılı
  • Batarya: 4.500mAh, 18W kablolu hızlı şarj
  • Boyutlar: 154 x 68 x 8,3 mm
  • Ağırlık: 169 gram
  • İşletim Sistemi: Android 11
  • Renkler: Siyah, Beyaz, Mavi, Pembe

İşte Sony Xperia 10 III Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB dahili depolama: Henüz fiyatı açıklanmadı.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir