Sony Xperia 1 III Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

0

Sony, üst seviye kamera ve ekran özelliklerinin yanı sıra amiral gemisi işlemciye sahip olan yeni akıllı telefon modelini tanıttı. Sony Xperia 1 III ismiyle karşımıza çıkan cihaz, Qualcomm’un 5G destekli Snapdragon 888 yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 4K OLED ekran ve 4K/120FPS video çekebilen dörtlü arka kamera kurulumu bulunmaktadır. Aynı zamanda bu cihazda 30W hızlı şarj destekli ve 4.500mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor.

Sony Xperia 1 III Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Sony Xperia 1 III modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Sony’nin yeni modeli, üst ve alt bölümünde ince bir çerçeve olarak ekran tasarımı anlayışı ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte ekranın yan çerçevelerinin neredeyse yok gibi gözüktüğünü söyleyebiliriz. Arka bölümde baktığımızda ise sol üst köşeye konumlandırılmış olan dikey kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu ve aynı zamanda hemen üst bölümünde LED flaş yer almaktadır.

Akıllı telefonun yan tarafında güç butonu, deklanşör ve fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Bununla birlikte Sony’nin yeni amiral gemisi modeli suya ve toza karşı dayanıklılık sunmaktadır. Aynı zamanda bu model, Gorilla Glass 6 arka cam koruması ve alüminyum çerçeveler ile birlikte gelmektedir. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan cihazda ayrıca 3,5mm kulaklık girişi de bulunuyor. Aynı zamanda Sony; yeni modelini siyah, gri ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle satışa sunmaktadır.

Ekran Özellikleri

Sony Xperia 1 III modeli, 1644 x 3840 piksel çözünürlüğünde ve 6,5 inç boyutunda bir OLED ekrana sahiptir. Bununla birlikte 4K çözünürlüğündeki bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 643ppi değerindedir. Aynı zamanda bu ekran 120Hz tazeleme oranı ve 1 milyar farklı renk sunabiliyor. HDR görüntüleri göstermeyi destekleyen ekran Corning Gorilla Glass Victus koruma teknolojisine sahiptir. Buna ek olarak cihazın ekran/gövde oranının yüzde 84,2 seviyesinde olduğunu belirtebiliriz.

Kamera Özellikleri

Japonya merkezli teknoloji devinin yeni modelinde tek bir ön kamera bulunuyor. Bununla birlikte şirket bu noktada 8MP geniş açılı bir kamera sensörü sunmaktadır. HDR desteğine sahip olan bu kamera ile birlikte aynı zamanda 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca bu kamera sensörünün f/2.0 diyafram açıklığına sahip olduğunu da söyleyelim.

Arka bölümde ise dikey olarak konumlandırılmış olan kamera modülü karşımıza çıkıyor. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu ve aynı zamanda LED flaş bulunuyor. Bununla birlikte Sony, bu dörtlü kurulumu OIS desteğine sahip 12MP geniş açılı ana kamera, OIS desteğine sahip olan ve optik yakınlaştırma yapabilen 12MP telefoto kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera ve 0.3MP TOF 3D sensörü şeklinde sunmaktadır. Zeiss optik desteğine sahip olan ve HDR çekim yapabilen bu kameralar ile birlikte 4K 120FPS’ye ve 1080p 240FPS’ye kadar video kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Sony Xperia 1 III modelinde 4.500mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Bununla birlikte bu bataryayı cihazın alt bölümündeki USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefonda 30W kablolu hızlı şarj desteğinin olduğunu belirtelim. Bu hızlı şarj desteği sayesinde sadece 30 dakikada yüzde 50 seviyesinde şarj edilebildiği belirtilmektedir. Aynı zamanda akıllı telefonda kablosuz hızlı şarj desteği de bulunmaktadır.

Donanım Özellikleri

Sony’nin yeni amiral gemisi modeli Qualcomm Snapdragon 888 5G yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 12GB RAM bulunuyor. Depolama konusunda ise 256GB ve 512GB dahili depolama alanı seçenekleri sunulmaktadır. Aynı zamanda MicroSD kart desteği sayesinde bu alanı genişletebiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefon, Android 11 işletim sistemi ön yüklü olarak kutusundan çıkmaktadır.

İşte Sony Xperia 1 III Özellikleri:

  • Ekran: 6,5 inç, 1644 x 3840p, 120Hz, OLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 888 5G
  • RAM: 12GB
  • Depolama: 256GB / 512GB
  • Ön Kamera: 8MP geniş açılı
  • Arka Kamera: 12MP geniş açılı kamera, 12MP telefoto kamera, 12MP ultra geniş açılı, 0.3MP TOF 3D
  • Batarya: 4.500mAh, 30W kablolu hızlı şarj
  • Boyutlar: 165 x 71 x 8,2 mm
  • Ağırlık: 186 gram
  • İşletim Sistemi: Android 11
  • Renkler: Siyah, Gri, Mor

İşte Sony Xperia 1 III Fiyatı:

  • 12GB RAM + 256GB dahili depolama: Henüz fiyatı açıklanmadı.
  • 12GB RAM + 512GB dahili depolama: Henüz fiyatı açıklanmadı.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir