Samsung’un Dört Yıl Boyunca Güvenlik Güncellemesi Alacak Modelleri

Samsung, müşterilerine en güvenlik yazılım ve donanım deneyimi sunabilmek için önemli bir adım attı. Güney Koreli teknoloji devi, güvenlik güncellemeleri sunma süresini iki yıldan dört yıla uzattı. Böylece hem yeni hem de mevcut modeller, piyasaya sürüldükten itibaren dört yıl boyunca düzenli güvenlik güncellemeleri alacak. Bu yazımızda Samsung’un dört yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak modellerini listeledik.

Güney Koreli şirket, bu güncelleme sisteminde cihazın mevcut olduğu seriyi ayırt etmeyecek. Hem amiral gemisi S serisi hem de bütçe odaklı M serisindeki modeller bu güvenlik güncellemelerini alacak. Ancak Samsung, bu güncellemelerin her ay olacağı konusunda bir güvence vermiyor. Bu nedenle güvenlik güncellemesi modele göre ayda bir veya üç ayda bir şeklinde de gönderilebilir.

Dört Yıl Boyunca Android Güvenlik Güncellemelerine Uygun Olan Modeller

Samsung, yaptığı duyuru ile birlikte bu güncelleme destek programına uygun Galaxy cihazlarının bir listesini paylaştı. Bununla birlikte bu liste sadece akıllı telefonlar ile sınırlı kalmıyor. Şirketin katlanabilir telefonlarını ve tabletlerini de içermektedir. Bu doğrultuda bu güncelleme destek programına uygun cihazların listesi şu şekildedir:

  • Z Serisi: Fold, Z Fold2 5G, Z Flip, Z Flip 5G
  • S Serisi: S10, S10+, S10e, S10 5G, S10 Lite, S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, S20 FE 5G, S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G
  • Note Serisi: Note10, Note10+, Note10+ 5G, Note20 5G, Note20 Ultra 5G
  • A Serisi: A10e, A20, A50, A11, A21, A51, A51 5G, A71 5G
  • XCover Serisi: XCover FieldPro, XCover Pro
  • Tab Serisi: Tab Active Pro, Tab Active3, Tab A 8 (2019), Tab A with S Pen, Tab A 8.4 (2020), Tab A7, Tab S5e, Tab S6, Tab S6 5G, Tab S6 Lite, Tab S7, Tab S7+

Yukarıdaki listede yer alan cihazlardan herhangi birine sahipseniz, dört yıl boyunca Android güvenlik güncellemelerini alacaksınız. Samsung, bu destek programıyla birlikte Google’ı bile yazılım güncellemeleri açısından geride bıraktığı anlamına geliyor. Google, şirket içi Pixel serisiyle üç yıla kadar güvenlik güncellemeleri sunmaktadır. Bununla birlikte yeni cihazlar tanıtıldıkça bu listede kendisine yer bulacaktır.

“Samsung’un Dört Yıl Boyunca Güvenlik Güncellemesi Alacak Modelleri” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir