Samsung Galaxy A22 5G Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5G desteğine ve orta sınıf özelliklere sahip olan yeni nesil akıllı telefon modelini piyasaya sürdü. Samsung Galaxy A22 5G ismiyle karşımıza çıkan akıllı telefon, MediaTek’in 5G destekli Dimensity 700 yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 90Hz ekran ve 48MP üçlü arka kamera kurulumu bulunmaktadır. Aynı zamanda söz konusu akıllı telefon modelinde 15W hızlı şarj destekli ve 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer alıyor.

Samsung Galaxy A22 5G Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Samsung Galaxy A22 5G modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Samsung’un yeni 5G destekli akıllı telefon modeli, su damlası çentiğine sahip olan bir ekran tasarımıyla birlikte geliyor. Bununla birlikte üst ve yan çerçeveleri ince olan bu ekranın alt çerçevesi, diğerlerine kıyasla biraz daha geniş bir görünüme sahiptir. Arka bölüme baktığımızda ise sol üst kısma konumlandırılmış olan kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu kamera modülü içerisinde üçlü kamera kurulumu ve LED flaş yer alıyor.

Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan akıllı telefonda aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de bulunmaktadır. Buna ek olarak akıllı telefonda yandaki güç butonuna entegre edilmiş biri fiziksel parmak izi okuyucusu mevcut. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni nesil akıllı telefon modelini siyah, beyaz, mor ve yeşil olmak üzere dört farklı renk seçeneği ile birlikte satışa sunmaktadır.

Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy A22 5G modeli, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde ve 6,6 inç boyutunda bir TFT ekrana sahiptir. 90Hz tazeleme hızı sunan bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 399ppi değerindedir. Bununla birlikte akıllı telefonun ekran/gövde oranının yüzde 82,3 seviyesinde olduğunu belirtelim.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geldiğinden bahsetmiştik. Bu noktada Samsung, 8MP geniş açılı özçekim kamerası sunuyor. Bununla birlikte bu ön kamera ile 1080p 30FPS kalitesinde videolar kaydedebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise üçlü kamera kurulumu ve LED flaş içeren bir kamera modülü yer almaktadır. Bununla birlikte buradaki üçlü kamera kurulumu 48MP geniş açılı ana kamera, 5MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör şeklinde sunulmaktadır. Aynı zamanda HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 1080p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Samsung Galaxy A22 5G modelinde 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer almaktadır. Bununla birlikte Samsung, yeni 5G destekli akıllı telefon modeli için 15W kablolu hızlı şarj desteği sunuyor. Bu sayede standart şarja kıyasla daha kısa sürede akıllı telefonu şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon, MediaTek’in 5G desteğine sahip olan Dimensity 700 isimli yonga setinden güç alıyor. Buna ek olarak akıllı telefon için 4GB, 6GB ve 8GB RAM seçenekleri sunulmaktadır. Ayrıca depolama konusunda ise 64GB ve 128GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunuyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu dahili alanı artırabiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, Android 11 tabanlı One UI Core 3.1 arayüzü ile kutusundan çıkmaktadır.

İşte Samsung Galaxy A22 5G Özellikleri:

  • Ekran: 6,6 inç, 1080 x 2400p, 90Hz, TFT
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 700 5G
  • RAM: 4GB / 6GB / 8GB
  • Depolama: 64GB / 128GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 48MP geniş açılı, 5MP ultra geniş açılı, 2MP derinlik sensörü
  • Batarya: 5.000mAh, 15W kablolu hızlı şarj
  • Boyutlar: 167,2 x 76,4 x 9 mm
  • Ağırlık: 203 gram
  • İşletim Sistemi: Android 11 tabanlı One UI Core 3.1
  • Renkler: Siyah, Beyaz, Yeşil, Mor

İşte Samsung Galaxy A22 5G Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: €230

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir