ÖTV İndirimi Gelip Gelmeyeceği Merak Uyandırdı! Sonuçlar İçler Acısı Oldu!

0

ÖTV ile ilgili güncel gelişmeler ve çok daha fazlası ortaya çıkıyor. ÖTV zammının yanı sıra bir indirimin gelip gelmeyeceği soruldu. Bu noktada bizleri tam olarak neler beklemekte? Mynet özel haberinde çeşitli ifadelere yer verildi. Sinem Eryılmaz’ın Mynet için hazırladığı haberde, Otomist Otomotiv Genel Müdürü Savaş Açıkgöz’ün açıklamaları gündem oldu.

ÖTV İndirimi Olacak mı?

“Eylül ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Plan’da (OVP) 2023 için döviz tahmini dolar/TL kuru için 21,5 lira oldu. Döviz ile paralel olarak ilerleyen otomobil fiyatları için yüzde 25’lik artış buradan gelecek. Beklenti ÖTV artışının yüzde 33 olması yönünde. Ancak enflasyonu da göz önüne aldığımızda ÖTV’de bir artışın niyeti içerisinde olunmadığını düşünüyorum. Piyasada bir karışıklık var. ÖTV’de indirim beklentisi yerine ÖTV matrahlarında düzenleme beklentisi var. O beklenti de henüz realize olmadı”

“Sektör yakın zamanda olacağını düşünürken, konu hükümet tarafından oldukça uzatıldı. Uzatılma nedeni de benim fikrime göre, bayilerde otomobil bulunurluğunun yakinen takip edildiği. Orada istenilen stoklara gelinmediğini, bulunabilirliğin sektör temsilcilerinin ilettiği şekilde olmadığını gözlemliyor bence hükümet. Belirli markaların belirli modellerinde bulunurluk artmış olsa da genel olarak sorun var. Dolayısıyla şöyle de düşünülüyor olabilir: ‘Düzenlemeyi yapmamı gerektiren bir gerçeklik piyasada yok.’ Bayilerde otomobil bulunurluğu artıp, stoklar şişmeye başladığında düzenleme adımı o zaman atılacaktır”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir