Tarım ve Orman Bakanı'ndan Sevindiren Haber! Mazot, Gübre ve Hayvancılık Destekleri Arttı!

0

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den gelen açıklama dikkat çekti. Bu gelişme ile birlikte mazot, gübre ve hayvancılık gibi desteklemelerde artış yapıldı. Söz konusu detayla birlikte bizleri neler beklemekte? Güncel olarak merak edilenleri ve dahasını aktaracağız. Öte yandan desteklemedeki son durumu sizlere iletiyoruz. Bizleri tam olarak nelerin beklediği yanıt bulacak.

Tarım ve Orman Bakanı’ndan Açıklama!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den gelen açıklamada “Çiftçilerimize yönelik temel girdi destek ödemelerimizi öne çekerek sistem değişikliğine gittik. Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz Mart 2023 yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. 2022 yılı tarımsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar lira iken bu miktar 2023 yılında yüzde 109 artışla 54 milyar liraya çıkarılmıştır”  ifadesine yer verildi.

Ödemeler Artırıldı

Ödemelerin 2023 yılında öne çekilmesinin yanı sıra 2022 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 lira mazot desteği, 46 lira gübre desteği ödenecek. Bu ürünler için gübre ve mazot desteği toplamda dekar başına 121 lira ödeme yapılacak.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir