Otomobil Devi Tofaş Üretime Ara Verdiğini Açıkladı! Üretim Ne Kadar Süreliğine Durdu?

0

Tofaş Otomobil Fabrikası üretime 15 gün ara veriyor. 6 bin kişiye istihdam sağlayan otomobil devi, 30 Aralık’ta kondisyonu azaltacak. Öte yandan 50 yıldır çalışanların moral ve motivasyonunu artıracak personel çalışmaları yürüten fabrika yönetiminin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm çalışanlarına Cumhuriyet altını dağıtacağı ortaya çıktı.

Otomobil devi Tofaş Otomobil A.Ş. Bursa’da yıl sonu envanteri ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle üretime 15 gün ara veriyor. Dev tesiste üretim 30 Aralık’ta duracak ve 16 Ocak’ta başlayacak.

ÇALIŞANLARA CUMHURİYET ALTINI

50 yıldır çalışanlarının moral ve motivasyonunu artırmaya yönelik personel çalışmaları yürüten fabrika yönetiminin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm çalışanlarına Cumhuriyet altını dağıtacağı öğrenildi. Tofaş fabrikasında 4518 işçi ve 1480 memur çalışıyor. Fabrika geçen yıl 10 bin çalışanına Cumhuriyet altını dağıttı.

AMERİKA VE AVRUPA PAZARINDA DOBLO ÜRETİMİ BİTTİ

TOFAŞ’ın yeni Fiat Doblo modelinin Stellantis’in İspanya’daki Vigo fabrikasında üretileceğinin kamuoyuna duyurulmasının ardından gözler Bursa’daki fabrikaya çevrildi. TOFAŞ fabrikasında 2022 yılı sonuna kadar devam etmesi planlanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada ve Orta Doğu ve Afrika’ya yaygınlaştırılması da dahil olmak üzere Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünlerle ilgili çalışmalar ihracat pazarının talebi doğrultusunda değerlendirilmiş olup, değerlendirmeler devam ederken tamamlanan önemli bilgilerin kamuoyuna duyurulacağı açıklanmıştır.Yeni yıla girmeye hazırlanan fabrikada ABD’de üretilen Doblo 636 modeli ile euro pazarı için üretilen Doblo 263 modelinin üretiminin 2022 yılı sonunda durdurulacağı ve Doblo 263 modelinin üretileceği öğrenildi. 2023 yılı sonuna kadar Türkiye pazarında.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir