Otel Ücretlerine Dev Zam Yolda! Bu Yaz Otel Ücretleri Ne Kadar Olacak?

0

Turizm sektöründen kötü haber geldi. Otel ücretlerine zam geliyor. Bu yaz sezonunda otel ücretlerine yüzde 60 ile 70 oranında zam yapılacak.

 

İşçi maliyetleri ve enerji maliyetlerinin yükselmesi sonrası turizm sektörü temsilcileri bu yaz otel fiyatlarının yüzde 60-70 oranında zamlanacağını bildirdi. Bu haber sonrası tatil planı yapan vatandaş erken rezervasyon kampanyalarını araştırmaya başladı. Bir kötü haber de Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar’dan geldi. Vardar, rezervasyonların Kasım ayında başlamış olduğunun altını çizerek seyahat acentelerinin artan talepler doğrultusunda fiyatların daha da yükseltileceğini bildirdi. Bununla birlikte Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Turizm Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (DOKTOB) Başkan Yardımcısı Tunç Batum, erken rezervasyon oranlarının yüzde 50-55 oranında olduğunu açıkladı.

 

Otel ücretleri tesisten tesise göre değişkenlik gösteriyor. En ucuz otel fiyatı 1 gecelik olarak 2,500 TL’den başlıyor ve ucu açık bir şekilde fiyatlar çeşitleniyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, zam oranlarının otelden otele değiştiğini belirterek, “yüzde 100 zam yapan da var yüzde 200 zam yapan da var” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir