Nissan, 2050 Yılına Kadar Karbon Nötrlüğünü Hedefliyor

0

Nissan, 2050 yılına kadar faaliyetlerinde ve ürünlerinde karbon nötrlüğünü hedeflemektedir. Bu doğrultuda 2030’ların başlarında, önemli pazarlarda sunulan tüm yeni Nissan araçları elektrikli hale gelecek. Nissan, karbon nötr hedefine ulaşılmasına yardımcı olmak bazı yenilikler gerçekleştirecek. Bunun için elektrifikasyon ve üretim teknolojisindeki yenilikleri de takip edeceğini söylüyor.

Maliyet açısından rekabetçi ve daha verimli elektrikli araçlar geliştirmek için pillerde yenilikler olacak. Nissan, daha fazla verimlilik için e-POWER elektrikli motorunu daha da geliştirecek. Nissan ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları kullanan binalar için merkezi olmayan yerinde güç üretim sistemini destekleyen daha iyi bir ekosistem geliştirecek.

Otomobil üreticisi, güç şebekelerinin karbondan arındırılmasını desteklemek için enerji sektörü ile işbirliğini artıracak. Nissan, araç montajı sırasında artan üretkenliği desteklemek istiyor. Bunun için üretim süreci yeniliklerine yatırım yapmayı planlıyor. Bununla birlikte Nissan’ın onlarca yıldır emisyonları azaltmak ve topluma ve çevreye yardımcı olacak elektrikli araç teknolojileri sağlamak için bir programı var.

Otomobil üreticisinin elektrifikasyon ve emisyon azaltma çabaları, BM Paris Anlaşması’na da uygun. Ayrıca bu çabalar, anlaşmanın 2050 yılına kadar iklim değişikliği ve karbon nötrlüğüne doğru küresel ilerleme hedeflerini de destekliyor. Nissan, tamamen yeni araç elektrikli araçlara Japonya, Çin, ABD ve Avrupa’da geçiş yapacak. Ancak bu geçiş, 2030’lu yılların başında gerçekleşecek.

Nissan ayrıca elektrikli araç teknolojisinin benimsenmesini sağlayan liderler arasında olmayı hedefliyor. Özellikle katı hal pilleri, daha uzun sürüş menzilleri ve önemli ölçüde daha hızlı şarj süreleriyle elektrikli araç pazarını önemli ölçüde değiştirme vaadini taşıyor. Otomobil üreticileri sürüş menzilini ve şarj hızını belirledikten sonra, elektrikli araçlar daha yaygın hale gelecektir. Elektrikli araç teknolojisinin fiyatı da düşüyor ve geleneksel içten yanmalı motorlu araçlarla araçları fiyatlara yakınlaştırıyor.

“Nissan, 2050 Yılına Kadar Karbon Nötrlüğünü Hedefliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir