Milyonlar EYT'den Emekli Olmak İçin Uğraşırken Dolandırıcılar Hiç Affetmedi! Dikkat Sizde Dolandırılmayın!

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’lilerin uzun süredir beklediği EYT’nin düzenlenme kararını açıkladı. Habere göre bu sefer dolandırıcılar ‘danışmanlık’ adı altında ortaya çıktı. Bolu Düzce Sakarya EYT Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik yaptığı açıklamada, bazı EYT üyelerinin sosyal medyada konuşan yetkisiz kişilere soru sorup para ödediğini ve sorun yaşadıklarını söyledi. Para ödeyerek sorulara cevap aranmaması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Mesele açık ve nettir” dedi.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT anlaşmasına ilişkin kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. EYT kararının ardından emekli olmak isteyen vatandaşlar SGK önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. EYT’liler işlemlerine başlamak için harekete geçerken bu kez de dolandırıcılarla karşılaştı. EYT’yi kullanmak isteyen vatandaşlar artık dolandırıcılığa karşı uyarılıyor. Dolandırıcıların vatandaşların şikayetlerinden kazanç elde etmeye çalıştıkları anlatılırken, kimsenin para ödeyerek sorularına cevap bulmaya çalışmaması gerektiği anlatıldı. Detaylar burada…

DOLANDIRICILIKLARA DİKKAT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından emekliliği bekleyen 2 milyonu aşkın kişi büyük mutluluk yaşadı. SGK ülke müdürlükleri önünde ve e-devlet portalında SGK statüsünü öğrenmek isteyen ve bilgi almak isteyen birçok kişi bulunmaktadır. Bolu Düzce Sakarya EYT Mağdurlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik, vatandaşların şikayetlerinden menfaat sağlamaya çalışan dolandırıcıların olduğunu belirterek uyardı.

“EYT’TE GALİBİYETİ ELDE ETTİK”

Azim ve inançla mücadele ederek mutlu sona ulaştıklarını kutlayan Çelik, “Federasyonlarla mücadelemize 2018 yılında başladık. 2018 öncesi bazı çalışmalar vardı. Dernekler 2015 yılında ülke genelinde kuruldu. Biz Bolu Düzce Sakarya Derneği olarak bu işe aktif olarak katıldık. Her şeyden önce ulusal basında bir tabut kampanyasıyla gündeme geldik. Daha sonra kulübümüzü genişlettik. Bundan sonraki süreçte farklı aşamalardan geçerek EYT platformunun temsilcisi adı altında geçen yıl 2020 toplantılarımızı gerçekleştirdik. Müjdeyi hep birlikte aldık. Mutluyuz, gururluyuz, mücadele ettik. Azim ve güvenle mücadelemizin sonuna geldik, EYT’yi kazandık.”

“PARA ÖDEYEREK SORULARINIZA CEVAP BULMAYA ÇALIŞMAYIN”

Dolandırıcıların yeni yöntemler denediğine dikkati çeken Mehmet Ali Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok arkadaşım sosyal medyada konuşma izni olmayan kişileri farklı mecralardan takip ederek soru sormakta ve para ödemekte zorlandıklarını söylüyor. Kesinlikle kimse para ödeyerek sorularına cevap bulmaya çalışmasın. Çünkü konu açık ve nettir. 1999 öncesi sosyal güvenlik sistemindeki haklarımızın tam dönüşü. 1999 öncesi haklarımız nelerdi. SGK’nın 1999 öncesi sosyal güvenlik sistemi SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olarak üçe ayrılıyordu. Altta: SSK’da böyle bir durum vardı. Öncelikle sürece kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl fiili hizmet süresi diyoruz ve ardından kadın ve erkekler için ikramiye gün 5.000 idi. Peki Bağ-Kur’luları geçince 25 yıllık asıl görev süresi aynıydı.

Biz bu hakları geri aldık. Yardım alabilirsiniz. Sosyal güvenlik sistemi ile ilgili bilgilerinize, çalışma hayatı ile ilgili bilgilere e-devlet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. ve T SGK müdürlüklerine de sorunlarınızla gidip oradaki başvurularınızı yapıp durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Hiçbir koşulda kimseden bir ücret karşılığında bilgi almaya kalkışmamalısınız. Soru sorarak para ödemenize gerek yok. Mümkün olduğunca fazla bilgi sağlamaya çalışacağız. Sosyal güvenlik uzmanlarımız, değerli dostlarımız, SGK yöneticilerimiz ve çalışanlarımız bu konuda yardımlarını eksik etmiyorlar.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir