LGS Deneme ile Kendinizi Sınayın 

0

Sınavlar hayatın olağan akışında öğrencilerin karşısına çıkan süreçler içerisinde yer alır. İlkokul, ortaokul ve lise süreçlerinde öğrenciler pek çok sınava girerek çeşitli alanlarda elde edecekleri başarılara göre hayatlarını şekillendirmektedir. LGS, ortaokul eğitimi gören öğrencilerin son sınıflarında girmiş olduğu sınavı ifade etmektedir. LGS Deneme kitapları sınavlara giren öğrencilerin ders çalışmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Sınava girmeden önce öğrencilerin hedefledikleri puanlara ne kadar yakın veya uzak olabileceğini tahmin etmesi ve çalışmalarını buna göre şekillendirmesi sunulan olanaklar arasında yer alır. LGS deneme kitapçıkları ile sınavlara hazırlanan öğrencilerin elde etmek istedikleri başarıları yakalamasında destekleyici unsur deneme kitaplarıdır. Başarıya giden yolda öğrencilerin kendilerine katacakları her bilgi altın değerindedir.

LGS Deneme Kitapları

LGS Deneme kitapları ile sınav süreçlerine hazırlanan öğrencilerin pek çok soru kalıbını bir arada görmesi sağlanır. Sorularda farklı çeşitlerin olması ve her dersin deneme soruları çözerek pekiştirilmesi oldukça önemlidir. LGS sınavına yönelik olarak deneme kitabı alacak olan öğrencilerin kendilerine katacakları bilgileri gözden geçirmesi gerekir. Soru çeşitleri fazla olan, seviyeye göre ayrılmış olan kitapların tercih edilmesi önemli olan bir noktayı işaret etmektedir. Öğrenciler her seviyede soruyu görebilmek için seviye ayrımı olmasına ve denemeler ile sınava hazırlanmaya dikkat etmelidir. Sınavlarda sorulan soru kalıpları baz alınarak hazırlanan deneme kitapçıklarının tercih edilmesi öğrencilerin etkili bir hazırlık sürecinden geçmesine yardımcı olmaktadır.

Deneme kitaplarını öğrencilerin düzenli olarak her hafta veya belirlediği günlere göre çözmesi halinde kendinde oluşan gelişimi takip etmesi mümkün olur. Konu anlatımlı olan kitaplar ile konulara çalışıldıkça deneme sınavlarından elde edilen başarılar artış göstermektedir. Özellikle farklı soru kalıplarına aşina olan ve soruları görünce uygulanacak yöntemleri bilen öğrencilerin başarılarında gözle görülür bir artış ortaya çıkmaktadır. LGS deneme kitapları öğrencilerin hem net bilgi kullanması gereken hem de yorum yapması gereken soruları bir arada sunarak öğrencilerin gelişimlerine etki etmektedir. Kitaplarda yer alan soruların ÖSYM’nin hazırlamış olduğu soru kalıpları ile uyumlu olması ve geçmiş dönemde sınavlarda çıkan sorulara yer vermesi oldukça önemlidir.

LGS Deneme Yayınları

LGS Deneme kitapları farklı ders seçenekleri ile öğrencilerle buluşmaktadır. Deneme kitapları arasında tercihte bulunurken öğrencilerin zayıf olduğunu düşündüğü bir ders özelinde kitapları alması mümkündür. Ancak sınava hazırlık yapan öğrencilerin hepsi iyi veya kötü olduğu tüm derslere yönelik olarak deneme yaparak performans ölçümünde bulunmalıdır. Zayıf olunan bir dersin daha iyi anlaşılması, daha çok soru çözülmesi ve konuların pekiştirilmesi için ders özelinde sunulan deneme kitaplarının elde edilmesi mümkündür. LGS deneme kitapları tüm derslerin olduğu ve sınav formatı ile uyumlu olacak şekilde sunulan kitaplar arasındadır. Öğrencilerin stresli bir sınava hazırlık sürecinde elde etmek istedikleri hedeflere giderken el kılavuzu olarak kullanacakları kitaplar sınav anında pek çok faydayı sunmaktadır.

Düzenli olarak deneme yapan öğrenciler sınavların süre kısıtlaması, ders dağılımı ve soru sayılarına alışkın olmaktadır. Bu nedenle sınav esnasında öğrencilerin tam performans gösterebilmesi için deneme kitaplarından yardım alması oldukça önemlidir. LGS Deneme kitapları sınav süreçlerinin yönetilmesinde öğrencilerde oluşacak olan streslerin azaltılması ve performanslarının arttırılması için avantaj oluşturur. Öğrencilerin sınavlardan önce deneme kitapları ile çalışması sonucunda soru kalıplarını yakından takip etmesi, kendinde eksik olan konuları farketmesi mümkün olur. Sınav esnasında öğrenciler daha önce pek çok deneme ve farklı seviyelerde soruları çözdüğü için okuduğu sorulara odaklanmakta zorlanmadan farklı yöntemleri kullanarak çözümlere ulaşabilir.

LGS Deneme Kitapları ve Çözümleri

LGS Deneme kitapları ile öğrencilerle buluşturulan soru kalıplarının çözümleri beraberinde sunulmalıdır. Öğrenciler doğru ve yanlış olarak işaretledikleri sorulardan sonra yanlış olan sorulara ağırlık göstermelidir. Çözümleri ile sunulan kitaplarda öğrencilerin yanlış yaptıkları noktayı tespit ederek kendini geliştirmesi mümkün olur. Eğer öğrenciler yazılı olarak sunulan soru çözümlerini anlamayıp video izleme ihtiyacı duyuyorsa kitapların çözümleri anlatan videoları öğrencilere sağlayabilmesi gerekir.

LGS deneme kitapları arasında seçim yapmak isteyen öğrenciler, kitapların video ile çözümlü soru çukuru sunup sunmadığına dikkat etmesi gerekir. LGS denemeleri öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde mutlaka çözmesi gereken ve sağlaması gereken kitaplar arasında bulunur. Her derse yönelik olarak alınan ve tüm dersleri içeren denemelerin olması öğrenciler için sınava hazırlık sürecinde başarıyı olumlu etkileyen unsurlar arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir