Çamaşır Makinesi Elektrik Alıyor Ama Başlat Düğmesi Tepki Vermiyor Sorunun Neden ve Çözümleri

0

Tüm çamaşır makinesi modellerinde karşılaşabileceğiniz sorunlardan birisi de başlat düğmesinin çalışmamasıdır. Bu arızayla karşılaştığınız doğal olarak öncelikle makinenin çalışmadığı endişesine kapılabilirsiniz. Son derece doğal olan bu tepkiniz eğer makineniz elektrik alıyor ve diğer tuşlarından reaksiyon alabiliyorsanız yüksek olasılıkla başlat düğmesinin arızalanmasıyla ilişkilidir. Ancak yinede kesin bir tespit sağlamak için Maltepe Siemens Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından kontrollerin yapılmasını sağlamalısınız.

Çamaşır Makinesinin Başlat Düğmesi Neden Tepki Vermez?

Çamaşır makinelerinin ön kontrol panelinde yer alan tuşların arasında en sık kullanılan “başlat” düğmesidir. Çamaşır makinenizde seçtiğiniz yıkama programının başlatılabilmesi ve çamaşırlarınızın yıkanabilmesi için başlat düğmesine başlamalısınız. Başlat düğmesine bastığınızda makine sistemi tarafından seçilen programa uygun olarak yıkama işlemine başlanır. Dolayısıyla başlat düğmesi tepki vermeyen bir çamaşır makinesini hiçbir şekilde kullanamazsınız. Gündelik yaşantınızda ciddi aksaklıklara neden olabilen bu sorunun çözümü için uzman teknikerlerimiz tarafından gerekli kontrollerin yapılması için Maltepe Samsung Servisi firmamıza başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Çamaşır Makinesinin Başlat Düğmesi Değişir Mi?

Çamaşır makinelerinin başlat düğmesinin çalışmaması, cihazın kullanımı açısından önemli bir engeldir. Bu yüzden en hızlı şekilde çözüme kavuşturulması gerekir. Uzman İçerenköyBosch Servisi teknikerlerimiz tarafından çamaşır makinenizin başlat düğmesi kapsamlı olarak kontrol edilmektedir. Çünkü çamaşır makinenizin başlat düğmesinin arkasındaki bağlantıları yerinden çıkmış olabilir, fiziksel olarak deformasyona uğramış olabilir. Bu ihtimallerden hangisinin söz konusu olduğu yapılacak onarım müdahalesinin şeklini de belirleyecektir. Bu yüzden öncelikle sorunun tam olarak ne olduğunun belirlenmesi gerekir.

Çamaşır makinenizin başlat düğmesinin bağlantılarının yerinden çıkmış olması durumunda uzmanlarımız tarafından ön panel komple sökülüp, bağlantıları sorunsuz şekilde düzeltilir. Böylelikle makinenizin başlat düğmesi yeniden ilk günkü gibi çalışmaya başlar. Ancak bağlantılarında bir sorun ve fiziksel ya da fonksiyonel bir arıza söz konusu ise doğrudan yenisiyle değiştirilebilir. Bu aşamada elektronik kart arızası da olabilir ki bilgisayarlı ortamda bunun kontrolleri de yapılır. Bir sorun belirlenir ise müdahaleleri hassas şekilde gerçekleştirilerek, sorunun giderilmesi sağlanır. Üstelik firmamız tarafından gerçekleştirilen bu işlemler tam 1 yıl garantili olarak gerçekleştirilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir