Kombinin Altından Neden Su Gelir? Kombiden Su Damlaması Nasıl Engellenir?

0
hand rotate temperature adjuster of water heater. High temp

Doğalgaz altyapısıyla birlikte çok daha ekonomik ve çok daha pratik bir şekilde ısınma ihtiyacının karşılanabilmesi, günümüzde kombi teknolojilerine olan talebi önemli oranda arttırmaktadır. Yaygın şekilde kullanılan kombilerle ilgili olarak kullanıcı şikayetlerinde ise Bosch Servisi merkezimiz tarafından hızlı, güvenilir ve kaliteli servis çözümleri sunulmaktadır. Kombinizin altından su gelmesi gibi durumla karşılaştığınızda da uzman teknikerlerimiz aracılığıyla, cihazınızı yeniden sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilmenizi sağlıyoruz.

Kombinin Altından Neden Su Gelir?

Kombinizin alt kısmından su gelmesi durumu oldukça ciddi bir problem teşkil etmektedir. Güvenli kombi kullanımını da riske eden bu duruma yönelik olarak gerekli kontrol ve onarım müdahalelerinin en hızlı şekilde yerine getirilmesi gerekir. Kombinizin altından su gelmesi problemi genellikle su basınç seviyesinin yükselmesinden kaynaklıdır. Kombinizin su basınç göstergesini kontrol ederek, kombi ve sistemdeki basınç yani su seviyesinin kontrolü sağlanabilir. Kombinizin basınç seviyesinin yüksek olması durumunda fazla su taşarak, dışarıya atılıyordur. Bu durumda kombinizin su basıncının düşürülmesi gerekir.

Kombinizin altından su gelmesi şikayeti kombinizin su taşıyan bileşenlerinde yıpranma, delinme vb. durumlar meydana geldiğini de gösterebilmektedir. Bu durumda kombinizin iç sistem bileşenlerinin de tek tek kontrolünün gerçekleştirilmesi gerekir. Bunun için profesyonel Çekmeköy Bosch Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız.

Kombinin Altından Su Gelmesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinizin alt kısmından su gelmesi şikayetiyle Caddebostan Bosch Servisi merkezimize başvuruda bulunduğunuzda teknikerlerimiz tarafından süratle müdahaleler sağlanır. Kombinizin altından su gelmesi basınç yüksekliğinden kaynaklı ise kombi ve petek tesisatınızdaki tüm suyun boşaltılması ve havasının alınması uzman teknikerlerimizce sağlanır. Daha sonra kombinizin içerisine ve sisteme yeniden su girişi sağlanır. Kombi basınç göstergesinin 1.5 bar ile 2 bar aralığında olması sağlanır. Bu şekilde kombinizin altından su gelişi önlenir.

Kombinizin altından su gelmesi genleşme tankı, su taşıyan borularda yıpranma, delinme vb. şeklinde bir duruma bağlı oluşması halinde ilgili nokta tespit edilir. Yapılan tespit çerçevesinde su boruları veya diğer su geçişi söz konusu olan sorunlu bileşenler yerinden sökülerek, yerine yenisi takılır. Bu yenileme işlemi sayesinde kombinizin altından su akması gibi bir şikayetin tamamen ortadan kaldırılması sağlanmış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir