Kiracıların Mutlaka Uyması Gereken Yeni Dönem Başlıyor!

0

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bir haber var. Kira kontratları için yeni bir dönem başlıyor. Sözleşmeler artık e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. Düzenleme 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Kira Kontratları Hakkında Yeni Dönem Başlıyor!

Maliye ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluşla işbirliği içinde 900 adet teklifi değerlendirdi. Bakanlık bu kapsamda 2023-2025 yılları için “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nı yürürlüğe koydu.

Hazine Maliye Bakanının Açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eylem planını, “Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz” sözleriyle açıkladı. Plana göre, 2025 yılı sonuna kadar 44 kayıt dışılığı önleme tedbirinin tamamlanması gerekiyor.

Edevlette Kira Sözleşmesi Dönemi

Bize göre artık, kira sözleşmeleri de artık e-Devlet üzerinden yapılacak.Plana göre, karar alma süreçlerine destek olmak ve risk analizleri yapmak için kira sözleşmeleri elektronik ortamda oluşturulacak. Düzenleme 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak..

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir