Kiracıları Mağdur Edecek Hamle Ortaya Çıktı! Bu Kuralı Nerdeyse Kimse Bilmiyor!

0

Ev sahipleri ile kiracılar.. Bu iki tarafta bazı durumlarda haklı bazı durumlarda ise haksız olmuş olduğundan son dönemlerde sıkça karşı karşıya gelmekteler. Kiralardaki artış ile ev bulamama problemleri her iki taraf için de birbirine düşürmüş konulardan olmuşken evin satılması ve ya yebi bir sorunu ortaya çıkarabilmekte. Son olarak da İstanbul Kadıköy’de bir kiracı, satışa çıkarılmış evi adaylara göstermeyi reddetti! Mahkemeyse ev sahibini haklı buldu. Kiracular bu davranışı sıklık ile yapsa bile bir kuralı bilmedikleri anlaşılmakta.

Bir tek İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de kiralarda ki artışlar ev sahipleri ile kiracıları da karşı karşıya getirmekte. Bir çok problemin başında kiracıların kiralık ev bulmama sorunu yatmakta. Ev sahiplerinin evlerini satışa çıkarmış olduğumuz da ise kiracılar ile arasında yeni problemler doğmaya yol açıyor. Son olaraksa İstanbul Kadıköy’de benzer bir sorun daha yaşandı. Ev sahibi evini satılığa çıkarıp evde oturan kiracısını da durumu ihtirname ile bildirdi. Fakat olayların patlak vermesinin nedeni ise bu noktada başlamış oldu. Çünkü kiracı, eve bakmaya gelenlere ise kapıyı açmadı ve evi göstermedi. Konunun yargıya taşınmasının hemen ardından mahkeme ev sahibini haklı buldu.

6 AY DAHA EVDE OTURABİLME İMKANI!

Her ne kadar kural gereği kiracının, ev sahibi evini satılığa çıkardığında adaylara göstermesi gerekse de son dönemde bu kurala uymayan kiracıların sayısının bir hayli arttığı belirtiliyor. Oysa ev satılsa bile kiracı 6 ay daha o evde oturabileceği ifade ediliyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir