İkinci El Araç Fiyatlarına 2023 Ocak Zamları Gelmeye Başladı! Bayilerde Araba Yok Ama Zamlar Durmuyor!

0

İkinci el piyasasında büyük bir hareketlilik söz konusu! İkinci el araç talebi çok fazla! İkinci el araba bayilerde kalmadı! Fiyatlar git gide artmaya devam ediyor! İkinci el araçlarda büyük kriz yaşanıyor! İkinci el neden bu kadar çok talep ediliyor?

İkinci el araç piyasası yeniden hareketlendi. Sıfır araç temininde sorunlar devam ederken, araçlar bayilerde bulunamıyor. Bayilerde istediği otomobili bulamayan vatandaşlar, ikinci el piyasasına yönelmeye devam ediyor. Araba satıcıları, yaşanan ivmeye işaret ederek, araba fiyatları yükselirken “anormal” talebe işaret ediyor.

Bayilerde sıfır araç bulunmaması nedeniyle ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Araç almak isteyen vatandaşlar otomobil bayilerinde istediği aracı bulamayınca ikinci el piyasasına yöneliyor. Otomobil satıcısı Murat Açıkgöz, “Otomobil fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Araçlara anormal bir talep var. Bu nedenle satışlarımız çok iyi. İnsanların şu an bir beklentisi yok. Etkilidir çünkü fiyatların düşeceğine dair bir beklenti yoktur. Bayilerde de araba yok. Geçen yıl olduğu gibi ikinci el araçlar sıfırdan daha pahalıya satılıyor. Bu nedenle talep çok fazla” dedi.

“2019 MODELLERİNİN SATIŞI ÇOK HIZLI ARTIYOR”

Açıkgöz, vatandaşların ikinci el araca rağbet gösterdiğini ifade ederek, “İnsanlar ‘Bugün almazsam yarın daha pahalı olur’ diye düşünüyor. O yüzden hiç vakit kaybetmeden almayı düşünüyorlar. çoğu model satılık. 2019 modellerin satışları çok hızlı ilerliyor. Fark etmez. 500 bin liralık araba da satılıyor, 1.5 milyon liralık araba da satılıyor. Hepsi satıldı” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir