EYT'nin Meclisten Ne Zaman Geçeceği Açıklandı! AK Parti'den Açıklama Geldi!

0

Emeklilik Yaşı Yönetmeliği (EYT) aylardır gündemde. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYD’lilerin merakla beklediği haberi duyurarak yaş sınırlaması olmayacağını duyurdu. Ardından, EYT yönetmeliği TBMM’den geçmelidir. Merak edilen konu hakkında AK Parti’den açıklama geldi. EYD ne zaman Meclis’e gelecek? Detaylar burada…

Yeni yılın başlamasıyla birlikte ekonomik gelişme de hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücret, sözleşmeli personelin durumu, EJT, memur ve emeklilerin artan maaşları giderek netlik kazandı. Son ayların en tuhaf konusu olan EYT ve sözleşmeli personel alımıyla ilgili AK Parti’den yeni bir açıklama geldi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE TEKLİF TOPLANTIYA GELİYOR

AKP, sözleşmeli personel alımına ilişkin yasa tasarısının hazırlıklarına başladı. Teklifin bu hafta içinde TBMM’ye sunulması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personel alımına ilişkin 12 maddelik taslak metni AK Parti grubuna gönderdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla yasa hazırlıkları başladı. Taslak metnin bugün yasalaşarak bu hafta Meclis Başkanı’na sunulması planlanıyor. Söz konusu yasa tasarısına yeni hükümler ekleneceği ve “torba önergesi” olarak Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtildi.

EYT GELECEK HAFTA

AK Parti Grup Başkanlığı’ndan milletvekillerine gönderilen mesajda ise, “Sözleşmeli personel alımına ilişkin kanun tasarısı TBMM grup başkanlığımızın imzasına sunuldu. Teklifi imzalamak isteyen milletvekillerimiz grup başkanlığımızda imzalayabilirler.

Emeklilik Yaşını Aşan Mevzuatın (EYT) ayrı bir teklif olarak önümüzdeki hafta gündeme alınacağı kaydedildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir