Eski Tip Ehliyeti Olanların İçi Rahat Olsun! Son Değişim Tarihi Uzatıldı!

0

Eski tip ehliyetlerde yenileme tarihine ilişkin çeşitli bilgiler verildi. Resmi açıklama sonrasında tarihin uzatıldığı bilgisi iletildi. Peki ya bu noktada başka neler bilmekteyiz? Güncel gelişmelerle birlikte merak edilenler yanıt bulacağa benziyor. Genel Müdürlük açıklaması sonrasında eski tip ehliyeti olanlar şimdiden harekete geçmeye başladı.

Eski Tip Ehliyetlerde Son Durum!

Genel Müdürlük sosyal medya hesabından gelen açıklamada “Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 lira olarak devam edecek” ifadesine yer verildi. Bu gelişmeden sonra pek çok kişi harekete geçmeye başladı. Hali hazırda tarih uzatılmışken daha fazla bedel ödemek yerine uzatma bedeli ödemenin daha mantıklı olacağı belirtiliyor.

Ehliyet Yenilemede Şart Olan Belgeler

  • Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak.
  • Eski ehliyet belgesi
  • Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,
  • Bir adet biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi,
  • Kan grubunu belirleyen belge (beyan da yeterli)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir