Cep Telefonu Almak İsteyenler Artık 12 Ay Taksitle Alabilirsiniz! Resmi Gazetede Yayınlandı!

0

12.000 TL’ye kadar olan akıllı telefonlar için taksit ödeme limitinin 12 aya çıkarılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Artık ayda maksimum 1.000 TL ödeme ile 12 taksitle telefon satın alabilirsiniz.

12.000 TL üzeri cep telefonu satışlarında 3 taksit imkanı getirildi. Bu konudaki karar bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Ancak bu kısıtlama yenilenmiş ürün olan cep telefonlarının satışında geçerli değildir.

Ticaret Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) taksitli ödemelere ilişkin kararı doğrultusunda cep telefonu satış fiyat limitini yükseltti.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bugün bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ticaret Bakanlığı, Yönetmeliğe ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı. Akıllı telefonlarda taksitli ödeme yönetmeliği böylece resmen yürürlüğe girdi.

Daha önce fiyatı 5.000 TL’nin üzerinde olan cep telefonu satışlarına 3 taksit uygulanırken, satış fiyatındaki bu limit 12.000 TL’ye çıkarıldı. Bu rakamın üzerinde cep telefonu satışları için 3 aylık bir vade belirlenebilir.

YENİLENMİŞ CEP TELEFONLARI İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR

Bugünkü Gazete’de yayımlanan Ticaret Bakanlığı Perakende Satış Politikaları ve Kuralları Yönetmeliği’ne göre, yenilenmiş cep telefonu satışlarında bu sınırlama uygulanmıyor.

BDDK, 5 gün önce çıkardığı yönetmelikle cep telefonu satışında vade sınırını 12 bin TL’ye, 12 aya çıkardı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir