Bakan Bilgin Duyurdu: 3600 Ek Göstergede Yeni Gelişmeler Var!

0

Hafta içerisinde Çalışma Bakanlığı’nın bütçesinin görüşülmüş olduğu Meclis Genel Kurulu’nda stresli anlar yaşandı. EYT’den asgari ücret zammına pek çok konunun ele alınmış olduğu kurulda milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi tekrardan gündeme oturdu. Ocak 20223 itibari ile yürürlüğe sürülecek olan düzenlemede kapsamın genişleyecek olduğunu da dile getirdi. Muhalefet milletvekilleri uzman personele de ek gösterge verilmesi gerektiğini belirtirken Bakan Bilgin, “Bu konuda bir çalışma yapıyoruz” sözlerini duyurdu.

3600 ek gösterge nedeni ile yasa Meclis’ten geçerek yasalaşmayı başarmıştı. Fakat uygulama için ise 2023 Ocak ayı bekleniyor. Ancak Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçenin görüşülmüş olduğu Meclis Genel Kurul çalışmalarında ek gösterge konusu da tekrardan gündeme oturdu. Yeni senede emeklilik dilekçesi vereceklerin sayısının 300.000’i bulması bekleniyorken, senede yaklaşık olarak 100.00 personel alımı yapılan kamu kurumlarına alınan personel sayısı da yükseliyor. Ek gösterge düzenlemesiyle beraber kamu çalışanlarının hem maaşları hem ikramiyeleri artıyor.

Genel Kurul’da 3600 ek gösterge hakkında konuşmakta olan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, düzenleme kapsamının genişletilmesine yönelik olarak taleplere daha çok dikkat ederek, “Başlangıçta 4 meslek grubunu kapsıyordu. Genişleterek yaklaşık 6 milyona çıkardık. Bu, Türkiye’nin son yıllarda yaptığı en köklü sosyal düzenlemedir. Bu düzenlemenin daha fazla genişletilmesine yönelik talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclis’imize takdim edeceğiz” sözlerini dile getirdi.

SENDİKA İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Bakan Bilgin, sendikalaşma oranının kamuda baya yüksek olmasına karşın işçilerde düşük olduğunu belirterekten, “Sendikal özgürlükleri genişletecek düzenlemelere ihtiyaç var. İş yeri ve işletme ayrımında farklı oranlar var. Bunu en kısa zamanda gidereceğiz. İş kolunu biz belirleyeceğiz” sözlerini duyurdu.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir