Apple’ın İlk Otomobili Tamamen Otonom Olabilir

Apple, uzun süredir “Project Titan” adında otonom bir araç geliştiriyor. Yıllar boyunca çok sayıda patent gördük ve sözde “Apple Car” hakkında birkaç söylenti duyduk. Görünüşe göre proje hız kazanmaya başlıyor. Son raporlar, ilk Apple Car modelinin tamamen kendi kendine giden yani otonom bir araç olacağına işaret ediyor. Aynı zamanda Robo-taksi olarak kullanılacağını gösteriyor.

CNBC tarafından hazırlanan bir raporda, Apple’ın otonom aracının ilk modelinin sürücü olmadan çalışabilir. Bununla birlikte bu şekilde tasarlanabileceğini belirtiliyor. Hatta şirketin 2020’de arabası için benzer bir patent başvurusunda bulunduğunu gördük. Sonuç olarak, bunların otonom teslimat araçları veya robo-taksi olarak kullanılacağı bildiriliyor.

Anonim kaynaklardan biri CNBC’ye verdiği demeçte, “Bunlar sürücüsüz çalışacak şekilde tasarlanmış ve son kilometreye odaklanmış otonom, elektrikli araçlar olacak” ifadelerini kullandı. Bu bilgiler, Apple ve Hyundai arasındaki speküle edilen anlaşmaya daha fazla ışık tutan çok daha büyük bir raporun parçası.

Apple analisti olarak bilinen Ming-Chi Kuo, Apple’ın elektrikli otomobili için 20218 yılında 2023’ü işaret etmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde yeni bir rapor ortaya çıktı. Bu rapora Apple’ın “Apple Car” üretimine en erken şekilde 2024 yılında başlayabileceğini gördük. Ayrıca başka bir rapor, Apple’ın araçları geliştirmek için Kia ile bir anlaşma yapması beklendiğini söyledi.

CNBC raporu, diğer birkaç raporla birlikte bunun gerçekten olabileceğini belirtiyor. Son raporlara göre Hyundai, Apple ile çalışmayı dört gözle bekliyor. Dahası Hyundai, söz konusu aracın geliştirilmesinde tam kontrolü Apple’a verecek. Aynı zamanda Apple’ın yazılımına sahip bir Kia modeli yerine Apple markalı bir otomobil göreceğiz.

“Apple’ın İlk Otomobili Tamamen Otonom Olabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir