Apple, Katlanabilir iPhone Modelinin Ekranı İçin LG’den Yardım Alıyor

Yeni bir rapor, Apple’ın yaklaşmakta olan katlanabilir iPhone modelinin hakkında bazı yeni detaylar ortaya koyuyor. Bu rapora göre Apple, katlanan ekranlı cihazı için Güney Kore merkezli LG Display’den yardım alıyor. Bununla birlikte söz konusu modellerde esnek OLED panellerin kullanılması planlanmaktadır. Görünüşe göre LG Display, bu iPhone modeli için esnek OLED paneller tedarik edecek.

Daha önceden farklı raporlar da ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte bu raporlar, Samsung’un katlanabilir panellerin tek tedarikçisi olacağını ima ediyordu. Ancak görünen o ki bu panellerin gelişimi konusunda LD Display yardım ediyor. Aynı zamanda hem Samsung hem de LG tarafından ekran panelleri tedarik edilebilir.

Son zamanlarda, LTPS ekranları da içeren iPhone 13 serisi ortaya çıkmıştı. Bu nedenle LG de bu konu üzerinde iş birliği yapabilir. Ne yazık ki şimdilik katlanan ekranlı iPhone modelinin tanıtım tarihi konusunda bir bilgiye sahip değiliz. Daha öncesi Apple’ın yaklaşan modelinin Galaxy Z Flip’e benzer bir tasarım ile gelebileceğini söylemiştik.

Apple, söylenenlere göre iki farklı kapaklı tasarıma sahip telefon prototipi üzerinden çalışıyor. Bununla birlikte şirket Samsung’un yaşadığı sorunları yaşamamak için bir takım önlemler alıyor. Aynı zamanda bu iki farklı prototip modelin de bundan dolayı yapıldığını söyleyebiliriz. Samsung, Galaxy Fold modelinde bazı sorunlar yaşamıştı. Apple ise bu sorunları yaşamak istemiyor.

Belirttiğimiz gibi Apple, LG ve Samsung ile birlikte katlanan ekran panelleri üzerinde çeşitli iş birlikleri yapıyorlar. Ayrıca bu raporlar, kesin bir durumu ortaya koymuyor. Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı sürece bu bilgilere kesin gözle bakmamak gerekiyor. Bununla birlikte yeni detaylar geldikçe her zaman olduğu gibi yine sizlerle paylaşıyor olacağız.

“Apple, Katlanabilir iPhone Modelinin Ekranı İçin LG’den Yardım Alıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir