Ak Parti Kulisinden Asgari Ücret Rakamı Geldi! Milyonlar Bunu Beklemiyordu!

0

Asgari ücret yükselmesi ile ilgili en güncel haberler çok sıcak olarak takip halindeyken, en son konuşulan rakamlar kulisleri heyecanlandırdı. Muhalefetin asgari miktarını 10 TL’nin yukarısında olmasıyla alakalı açıklamalar dikkatleri üstlerine çekti. Ak Parti kulislerinde bahsedilen  en son miktara karar verildi. İşte 2023 Asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalar…

Asgari ücret yükselmesi iple çekiliyor. Çok sayıda çalışan 14 Aralık ayını iple çekiyor. Bütün emekçiler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikili toplantısının açıklamasını bekliyor. Bu büyük ve önemli olan Hazine Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TÜİK temsilcilerinin, ekonomik veri açıklamaları komisyonla paylaşılması beklenirken, ilk rakamları da açıklayabileceğini duyurdu.

MUHALEFETİN BELİRTECEĞİ MİKTAR: 10 BİN TL’İN ÜZERİNDE OLMALI

Direkt olarak 7 milyonu aşkın çalışanı alakadar eden asgari ücretin artışı ile ilgili miktarlar ise konuşuluyor. Rakip parti asgarinin 10 bin TL den fazla olması gerektiğini desteklerken, CHP asgari ücretinin ne kadar olması gerektiğini duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  2023 için asgari ücretin miktarını 10 bin 128 TL olduğunu söyledi.

DESTİCİ, “YÜZDE 40-50 ARASINDA BİR ARTIŞ” GİBİ BİR ARTIŞTAN BAHSETMİŞTİ.

Muhalefetin asgari ücret miktar önerileri ardından dikkatler Cumhur İttifakı’na çevrilmişti. Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den asgari ücretle ilgili alakalı açıklamada “Beklentimiz enflasyon + yüzde 20 refah payı belirlenerek yani yüzde 40-50 arasında bir zam ile asgari ücretin rahatlatılması olacak” diye bahsetmişti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN AK PARTİ KULİSLERİNDE BAHSEDİLEN RAKAM

En son duyurulan varsayımlara göre AK Parti kulislerinde bahsedilen asgari ücret miktarı beklentisi de ortaya sızdırıldı. AK Parti kulislerinde asgari ücretin miktarı 8 bin ile 8 bin 250 TL civarlarında olacağının konuşulduğu sızdırıldı.

ASGARİ ÜCRET NASIL DÜZENLENİYOR?

Asgari ödemeyi, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşerli guruplar halinde temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu düzenliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme araştırmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört defa toplanıyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir