Yüksek Hızlı Tren Hattı Tamamlanıyor! Artık O İki İl Arası 1 Saat Olacak!

0

Seyahat yapacaklara müjde geldi. Bazı şehirlerarası yolculuklarda artık güzergahlar daha yakın mesafede ve daha hızlı gerçekleşecek. Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı tamamlandığında diğer illerdeki mesafe süreleri bakın nasıl olacak?

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Sivas YHT hattını inceledikten sonra açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, “hat tamamlandığında Ankara- Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Ankara-Sivas arasında 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate düşecek. Ankara-Yozgat arası ise 1 saate düşecek.” ifadelerine yer verdi.

 

Çok yakında hizmete açılacak olan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı aynı zamanda Edirne’den Kars’a kadar uzayan Doğu-Batı Hızlı Demir Yolu koridorunun önemli bir parçası olacak.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir