Vivo Y51 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Vivo, 2015 yılında Y51 isimli bir akıllı telefon modeli piyasaya sürmüştü. Çinli şirket, şimdi bu modeli güncel donanımlar ile güncelledi ve yeni tasarımı ile birlikte yine Vivo Y51 olarak tanıttı. Yenilenmiş model gücünü Qualcomm’un Snapdragon 665 yonga setinden alıyor ve 48MP ana kameralı dörtlü kamera kurulumu ile birlikte karşımıza çıkıyor.

Vivo Y51 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Vivo Y51 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon su damlası çentiğine sahip bir ekranla geliyor. Bu ekranın üst ve yan çerçeveleri ince iken alt çerçevesi ise diğerlerine göre daha kalın bir şekilde sunulmaktadır. Cihazın arka bölümünde ise ortalanmış şekilde bir kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde dört adet kamera sensörü yer alıyor. Kamera modülünün hemen altında ise LED flaş konumlandırılmış durumda.

Cihazın önünde veya yanında bir fiziksel parmak izi okuyucu yok. Şirket bunun yerine parmak izi sensörünü ekran içine gömülü bir şekilde sunuyor. Vivo, yeni orta sınıf akıllı telefon modelini siyah, mavi ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunmaktadır. Bununla birlikte 3,5mm kulaklık girişine sahip olan akıllı telefonda bağlantı noktası olarak ise USB Type-C girişi tercih edilmiş durumdadır.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6,38 inç boyutunda ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran ile geliyor. Ekrana gömülü parmak izi okuyucuya da sahip olan cihazın ekran/gövde oranı %83,4 olarak belirtilmektedir. Bununla birlikte 404ppi inç başına piksel yoğunluğu değerine sahip olan ekranın en/boy oranı ise 19,5:9 olarak karşımıza çıkıyor.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geldiğinden bahsetmiştik. Vivo, bu çentik içerisinde bir ön kamera sunuyor. Bu ön kamera 16MP, f/2.0 değerinde geniş açılı özçekim kamerası olarak karşımıza çıkıyor. HDR desteğine sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise dörtlü kamera kurulumu ile birlikte bir de LED flaş bulunuyor. Bu dörtlü kurulum 48MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunulmaktadır. HDR desteğine sahip olan ana kamera sayesinde 1080p 30fps olarak videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Yeni Vivo Y51 modeli 4.500mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte geliyor. Şirket yeni modelinde hızlı şarj desteğine de yer vermiş. Bu kapsamda akıllı telefonda 18W hızlı şarj desteği bulunuyor ve bu sayede kısa sürelerde cihazı şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm Snapdragon 665 yonga setinden alıyor. 11nm süreci ile üretilen bu yonga setine 4GB RAM eşlik ediyor. MicroSD kart ile depolama kapasitesini arttırabileceğiniz akıllı telefonda dahili olarak 128GB depolama alanı sunuluyor. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı Funtouch 10 ara yüz sürümü ile birlikte çıkıyor.

İşte Vivo Y51 Özellikleri:

  • Ekran: 6.38 inç, 1080 x 2340p, Super AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 48MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 4.500mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 159,3 x 75,2 x 8,7 mm
  • Ağırlık: 186,7 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Funtouch 10
  • Renkler: Siyah, Mavi, Beyaz

İşte Vivo Y51 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 128GB dahili depolama: $220

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir