Ücretsiz Doğalgaz Devri Bitiyor! Tarih Az Önce Açıklandı!

0

Doğalgaz tüketimi konusunda devletin 81 ilde 25 metreküpe kadar olan kısmını karşıladığı ücretsiz doğalgaz uygulamasıyla ilgili son gelişmeleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’taki aday tanıtım mitinginde konuştu.

Yeni Dönemde Doğalgaz Müjdeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde petrol, maden ve doğalgaz konularında yeni müjdelerin beklendiğini belirterek, ücretsiz doğalgaz uygulamasının bitiş tarihini duyurdu.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Erdoğan’ın açıklamalarına göre, ücretsiz doğalgaz desteği halen devam etmekte. Ancak, ilk ay konut sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmedi. Devlet, vatandaşların doğalgaz faturalarını karşıladı. Ardından, 11 ay boyunca mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğalgazın bedeli alınmadı. Nisan ayından itibaren ise, bu 25 metreküplük miktar faturalardan düşürülmeye başlandı. Erdoğan, bu uygulamanın Nisan 2024’e kadar devam edeceğini belirtti.

Devletin Sağlayacağı Destek

Cumhurbaşkanı, bu süreç boyunca vatandaşların bütçesine toplamda 87 milyar lira doğrudan destek sağlanacağını ifade etti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir