Tüm işverenleri ve Çalışanları Etkileyen Bir Haber Var! İşverenler Artık SGK Primi Ödemeyecek!

0

Tüm işverenleri ve çalışanları etkileyen bir haber var. Çalışma Bakanlığı, 30 Haziran 2023 tarihine kadar işçi elektrik ve doğalgaz yardımlarının 1000 liraya kadar vergi indiriminden muaf tutulacağını duyurdu. Öte yandan Bakan Dönmez dün elektrik ve doğalgaz zamlarıyla ilgili “İlk tahminlere göre zam olmayacak” dedi.

Çalışanlar için sabit oranlı elektrik, doğalgaz ve ısınma giderleri yeni geliştirilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinde 1.000 liraya kadar gelir vergisinden ve sigorta primi tutarından muaf tutulacağını açıkladı. Öte yandan Bakan Dönmez dün yaptığı açıklamada, ilk tahminlere göre elektrik ve doğalgaz fiyatlarına artış yapılmayacağını söyledi.

ARTIŞ OLMADIĞI AÇIKLANDI:

DOĞAL GAZ ÜRETİMİNİN İŞVERENE MALİYETİ NEDİR?

İşverenler, daha önce çalışanlarına vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları ödemelerin aylık 1.000 TL’ye kadar vergi ve SGK primini artık ödemeyecek. Çalışan sayısına bağlı olarak vergi ve katkı payı muafiyeti de artmaktadır. Bu, ödeme yapan işverenler için önemli bir kazançtır.

Bu istisna olmasaydı, asgari ücretli işverenler net 1.000 TL’ye kadar olan ödemelerinde 178,4 TL gelir vergisi ve 454,6 TL SGK primi ödeyecekti. Muafiyet nedeniyle asgari ücretlinin toplam geliri 633 TL’dir. Söz konusu istisna nedeniyle çalışanların maaşlarına en az 1.000 TL zam yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Hanelerin Aile ve Refah Bakanlığı’nın Doğal Gaz Tüketim Yardımı programından yararlanabilmesi için başvuru sahibi bir Türk vatandaşı olarak. Finansman programına e-devlet kapısı üzerinden başvuru, Doğal gaz arzının yapıldığı ilçede/ilçede ikamet etmek, Ev adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği olması, Ön koşul, ödenecek faturanın özel müşteri grubuna ait olması ve sorumlu SYD Vakfı’nın hukuka uygun bir karar vermiş olmasıdır.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir