Tecno Spark 7 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

0

Tecno, giriş seviyesi özelliklere ve oldukça uygun bir fiyata sahip olan yeni akıllı telefon modelini piyasaya sürdü. Tecno Spark 7 ismiyle karşımıza çıkan bu model, MediaTek’in bütçe dostu Helio A25 yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 16MP ikili arka kamera kurulumu ve fiziksel parmak izi okuyucu bulunmaktadır. Aynı zamanda cihazda 6.000mAh kapasiteli oldukça büyük bir batarya yer alıyor.

Tecno Spark 7 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Tecno Spark 7 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon, su damlası çentiğine sahip olan bir ekran tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte bu ekrandaki çerçevelerin oldukça ince bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.. Arka bölüme baktığımızda ise sol üst bölüme konumlandırılmış olan dikey kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Ayrıca bu modül içerisinde ikili kamera kurulumu ve LED flaş yer alıyor.

Buna ek olarak akıllı telefonda arka tarafa konumlandırılmış olan bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunmaktadır. Bağlantı noktası olarak microUSB portuna sahip olan modelde aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de yer alıyor. Bununla birlikte Tecno, yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini mavi, yeşil ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Tecno Spark 7 modeli, 6,52 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Bununla birlikte bu akıllı telefon modelinin ekran/gövde oranı yüzde 81,94 seviyesindedir. Ayrıca HD+ çözünürlüğündeki ekranın yaklaşık olarak 480 nit maksimum parlaklık sunabildiğini de belirtelim.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geldiğini belirtmiştik. Bununla birlikte Nokia, bu çentik içerisinde 8MP geniş açılı özçekim kamerası sunmaktadır. Ayrıca farklı çekim modlarını destekleyen bu ön kamera ile birlikte 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise dikdörtgen şeklinde bir tasarıma sahip olan modül içerisinde ikili kamera kurulumu ve LED flaş bulunmaktadır. Bununla birlikte bu ikili kurulum 16MP geniş açılı ana kamera ve AI destekli yardımcı sensör olarak sunulmaktadır. Aynı zamanda HDR desteğine sahip olan ana kamerayla birlikte 1080p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Tecno Spark 7 modelinde 6.000mAh kapasiteli gayet büyük bir batarya bulunmaktadır. Bununla birlikte bu bataryayı cihazın alt bölümündeki microUSB portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca oldukça uygun bir fiyat etiketiyle satışa sunulan bu cihazda hızlı şarj desteği bulunmuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon MediaTek Helio A25 isimli yonga setinden güç alıyor. Bunun yanı sıra cihazda 2GB ve 3GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor. Depolama konusunda ise 32GB ve 64GB şeklinde iki farklı seçenek bulunmaktadır. Bununla birlikte akıllı telefon, Android 11 tabanlı HiOS 7.5 işletim sistemi ile kutusundan çıkıyor.

İşte Tecno Spark 7 Özellikleri:

  • Ekran: 6,52 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio A25
  • RAM: 2GB / 3GB
  • Depolama: 32GB / 64GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 16MP geniş açılı, yardımcı sensör
  • Batarya: 6.000mAh, 10W şarj
  • Boyutlar: 164,82 x 76,05 x 9,52 mm
  • Ağırlık:
  • İşletim Sistemi: Android 11 tabanlı HiOS 7.5
  • Renkler: Mavi, Yeşil, Siyah

İşte Tecno Spark 7 Fiyatı:

  • 2GB RAM + 32GB depolama: $94
  • 3GB RAM + 64GB depolama: $107

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir