TBB Az Önce Açıkladı: Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına Yeni Düzenleme!

0

TBB’den gelen kredi borçlarına istinaden yapılan duyuruda önemli detaylara yer verildi. Belirli şartlar karşılandığı vakit Risk Merkezi’ndeki kayıtlara bakılmayacağı vurgulandı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmaması hakkında kanuna eklenen geçici madde hakkında yayınladığı bilgilendirme notu ile gündeme geldi. Bilgilendirme notu ile birlikte bazı detaylara yer verildi.

1 Temmuz 2023 Kritik Tarih!

1 Temmu 2023 tarihinden önce gerçek veya tüzel kişilerin vadesi 1 Ekim’den önce dolan çek, protestolu senet ve kredi borçlarını ödemesi durumunda Risk Merkezi’ndeki kayıtların dikkate alınmayacağı vurgulandı. Bu gelişme neticesinde çeşitli detaylara yer verildi.

İlgili Maddede Ne Yazıyor?

5834 sayılı Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Kanun geçici maddesinde yazanlar aşağıda paylaşıldı:

“Anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 1 Ekim’den önce olup da kullandığı nakdi ve gayrı nakdi kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin TBB Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 1 Temmuz 2023’e kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir