Şubat Ayında Yapılacak Sosyal Destek Ödemeleri! İşte Detaylar…

0

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği sosyal destek ödemeleri, ocak ayında TC kimlik numarasının son rakamına göre gerçekleştirilecek. 11.324 TL’ye kadar olan ödemeler için tarih ve şartlar net bir şekilde açıklandı.

Ödeme Tarihleri ve Detayları

2024 yılında devam eden sosyal desteklerden yararlanmak isteyenler, PTT kartlarına yapılacak ilk ödemelerin ne zaman aktarılacağını öğrenmek istiyor. TC kimlik numarasının son rakamı 0, 2, 4, 6, 8 olan vatandaşlar, ocak ayı içinde ödemelerini alacaklar.

Evde Bakım Maaşı Artışı

2024’te evde bakım maaşları önemli bir artış yaşarken, gelir limiti 7.601 TL’den 11.334,75 TL’ye çıkartıldı. Bu artış, hemşirelik bakımına ihtiyaç duyan bireylere ve bakım veren vatandaşlara önemli maddi destek sağlamayı amaçlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında aile nafaka ödeneklerinde de artış yaşanacağını belirterek, 4 Aralık’ta vadesi gelen ödemelerin 15 Ocak tarihine kadar hesaplarda olacağını duyurdu.

Engelli Maaşı ve Güncel Bilgiler

2024 senesinde engelli maaşı alan kişi sayısı ve miktarları belirlendi. Engellilik düzeyine göre tutarlar değişiklik gösterirken, hane gelir düzeyi de göz önünde bulunduruluyor. 65 yaş ve üzeri emekli maaşları ise enflasyon rakamlarına göre yüzde 49,25 artışla güncellendi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir